Din ciclul „Ce hotărâri inutile a mai adoptat Consiliul Local” – Ştiaţi că avem o „Strategie privind accelerarea dezvoltării serviciilor comunitare de utilităţi publice”?!

Consiliul Local Curtea de Argeş adoptă în medie cam 15 hotărâri în fiecare lună. Dintre acestea, cam jumătate sunt puse în practică, mai ales cele referitoare la acordarea de diplome de recunoştinţă, la rectificările bugetare, la închirieri şi concesiuni, la aprobarea de studii de fezabilitate care expiră înainte de a fi folosite, etc. Din jumătatea de decizii locale care au şanse să fie la un moment dat utile fac parte cele care se referă la proiecte tehnice pentru diverse lucruri, amplasamente pentru diferite investiţii care ar putea să fie făcute la Curtea de Argeş, concursuri care ar putea fi corecte pentru posturi din Primărie, etc. Sunt însă şi multe hotărâri adoptate doar ca să fie pe hârtie, pentru că nimeni niciodată nu ţine cont de ele şi toată lumea le uită imediat cum au fost adoptate.
În numerele anterioare ale ziarului nostru am scris despre câteva dintre deciziile inutile adoptate de Consiliul Local, cum au fost „iniţierea demersurilor legale şi protocolare în vederea înfrăţirii municipiului Curtea de Argeş – România, cu oraşul Teruel – Spania”, „Regulamentul privind măsurile de creştere a calităţii arhitectural – ambientale a clădirilor”, „Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Curtea de Argeş în format GIS”, studiul de fezabilitate „Spaţii comerciale în parcul Fântâna lui Manole” ori înfiinţarea târgului auto, şi nu pe Bulevard.
Astăzi vă spunem că la Curtea de Argeş există o „Strategie privind accelerarea dezvoltării serviciilor comunitare de utilităţi publice”, strategie adoptată în ianuarie 2008. La şedinţa la care a fost luată această hotărâre s-a decis că „funcţia de monitorizare şi evaluare va fi asigurata prin intermediul Comisiei Municipale pentru Monitorizarea Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice. Aceasta va pregăti trimestrial rapoarte de monitorizare şi evaluare pentru fiecare tip de serviciu comunitar de utilităţi publice şi le va transmite Consiliului Local şi biroului de monitorizare de la nivelul Instituţiei Prefectului”. Strategia nu a fost pusă în practică niciodată, iar Comisia de Monitorizare există doar pe hârtie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email