Din cauza gerului, in Piaţa Ivancea au mai rămas doar doi comercianţi


Temperaturile extrem de scăzute înregistrate zilele trecute, în municipiul Curtea de Argeş, i-au îndepărtat pe comercianţii de legume şi fructe din piaţa Ivancea. Oamenii suportă cu greu condiţiile meteorologice, gerul afectându-i atât fizic, cât şi la buzunar. Ieri, în piaţa Ivancea, erau doar doi comercianţi care se învârteau în jurul tarabei cu marfă, pentru a se încălzi. „Bine că aţi venit aici să vedeţi în ce condiţii stăm. Doar noi doi am mai rămas, restul nu au venit din cauza frigului. Şi cu marfa ne descurcăm mai greu pentru că acum îngheaţă din cauza gerului. Noi am îngheţat aici, dar nu avem ce face pentru că trebuie să câştigăm şi noi un ban. Astea sunt condiţiile. Putem să ne îmbolnăvim aici în frigul acesta. Nici nu câştigăm noi cât am da pe medicamente. Nu vedeţi că nu sunt nici clienţi”, se plânge unul dintre vânzători.

„Mai avem pe tarabă doar marfă care rezistă la frig”

Celelalte mese pe care se mai afla marfă erau acoperite cu câteva folii de celofan şi pături mai vechi. La vedere erau doar câteva lădiţe cu usturoi, ceapă, cartofi şi câteva fructe, mai rezistente la frig. „Ceilalţi au învelit marfa pentru a nu îngheţa. Mai păstrăm pe tarabă ceea ce este mai rezistent la ger, că restul se strică şi nu ne permitem să aruncăm banii aşa. Noi mai avem marfă la căldură aici în apropiere şi dacă ne cere cineva ne ducem şi luăm. Nu putem să o ţinem aici în ger. Este rău că nu avem nici prea mulţi clienţi acum şi vânzarea merge foarte prost”, spune un alt vânzător. Cei doi comercianţii din piaţa Ivancea se încurajau unul pe celălalt sperând astfel să mai uite de gerul de afară. „Hai că nu o ţine la nesfârşit gerul. Nu crăpăm noi aşa uşor. Vin şi zile mai bune.”, spune bărbatul în timp ce îşi trage mai bine gluga pe cap.

Clienţi puţini în pieţele municipiului

 Pieţarii sunt nemulţumiţi de faptul că municipalitatea nu a găsit soluţii pentru ca în perioadele friguroase, piaţa de legume şi fructe să fie izolată, iar marfa să fie ferită de frig. „Domne, ar putea să ne închidă şi nouă aici piaţa şi să facă o uşă. În Piaţa Centrală este mult mai bine pentru că cei de acolo stau înăuntru. La noi e foarte rău. Poate anul acesta vor închide aici să avem şi noi condiţii mai bune şi să nu se strice marfa”, spune cu optimism un vânzător. În această perioadă, nici argeşenii nu s-au înghesuit să vină în pieţe. Mulţi spun că din cauza gerului produsele de pe tarabe nu sunt de o calitate bună. „Nu prea am mers în piaţă zilele acestea. Am văzut că nici vânzători nu sunt prea mulţi. Acum nici nu prea ai ce să cumperi pentru că din cauza frigului marfa se mai strică. Oamenii o mai feresc de frig aşa cum pot, dar nu nici ei prea multe soluţii”, spune Maria Giuclea, care locuieşte în cartierul Progresu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email