Din 698 de elevi din Curtea de Argeş înscrişi la bac, au luat examenul doar 88

Rezultatele examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, au fost afişate duminică la centrele de examen din municipiul Curtea de Argeş. Aşa cum aţi aflat din Interes Argeşean, acestea sunt cel puţin la fel de dezamăgitoare ca şi cele din sesiunea anterioară. Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de bacalaureat este de 15,91%. Din cei 4.052 de elevi argeşeni înscrişi la sesiunea de toamnă, doar 540 au reuşit să ia o notă de trecere, în timp ce 2.829 de candidaţi nu au reuşit să promoveze „examenul de maturitate”.
În municipiul Curtea de Argeş s-au înscris la sesiunea de toamnă a examenului 698 de elevi. Dintre aceştia, doar 88 de elevi au reuşit să promoveze bacalaureatul. Astfel, în municipiul nostru rata de promovabilitate a fost de 14,33%. În municipiul Curtea de Argeş au fost stabilite două centre de examen. La centrul de examen de la Grupul Şcolar Forestier au susţinut bacalaureatul elevii de la Grupul Şcolar Agricol „Constantin Dobrescu”, dar şi cei care provin de la instituţia gazdă. La celălalt centru de examen, stabilit la Grupul Şcolar „Ferdinand I”, au susţinut examenul elevii de la Grupul Şcolar Auto, Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”, Liceul Teoretic Domneşti, Grupul Şcolar Corbeni şi cei de la Seminarul Teologic „Neagoe Vodă Basarab”.
La Grupul Şcolar Corbeni toţi elevi au picat
La Grupul Şcolar Auto din Curtea de Argeş situaţia este dramatică, pentru că din 107 elevi înscrişi, doar doi elevi au reuşit să promoveze bacalaureatul, iar 12 nu s-au prezentat. Cea mai mare medie, 6,71, a fost obţinută de Alexandru Stan. La Grupul Şcolar Corbeni din 13 elevi înscrişi la sesiunea de toamnă nici unul nu a reuşit să ia notă de trecere. Nici la Grupul Şcolar Domneşti situaţia nu este mai îmbucurătoare. Doar doi elevi au reuşit să ia bacalaureatul din cei 71 de candidaţi care au fost înscrişi. Aici, cea mai mare medie, 6,70, a fost obţinută de Ioana-Loredana Pantilică, iar Milenia-Efigenia Mihai o obţinut media 6,63. Pentru sesiunea de toamnă a bacalaureatului s-au înscris şi 13 elevi de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”, însă doar 7 au reuşit să promoveze. 7,86 a fost cea mai mare obţinută de Antonia Ciucă. La Seminarul Teologic „Neagoe Vodă Basarab”, din 13 elevi înscrişi, au reuşit să ia notă de trecere doar 7 candidaţi. Adrian-Gabriel Ciuculescu a reuşit să obţină cea mai mare medie, 8,26.
Doar 10 elevi de la Grupul Şcolar „Constantin Dobrescu” au reuşit să promoveze
La Grupul Şcolar „Ferdinand I”, din cei 132 de elevi înscrişi, unul a fost eliminat din examen, 5 nu s-au prezentat, iar 31 de elevi au fost promovaţi. Cea mai mare medie a fost 7,18 şi a fost obţinută de Maria Marilena Mihai, în timp ce Octavian Florescu a promovat cu media cea mai mică, 6,00. O situaţie de-a dreptul dezastruoasă s-a înregistrat la Grupul Şcolar „Constantin Dobrescu”, unde din 136 de candidaţi înscrişi, doar 10 au reuşit să ia bacalaureatul. Aici cea mai mare medie, 7,10, a fost obţinută Amalia Ioana Cîrstoiu, iar Elena Adriana Sanda a obţinut cea mai mică medie, 6,08. Nici la Grupul Şcolar Forestier lucrurile nu au stat mai bine. Doar 32 de elevi au promovat examenul din cei 213 înscrişi. Liviana Maria Scărlătescu a obţinut cea mai mare medie, 7,80, în timp ce Radu Ionuţ Vintilă a reuşit să promoveze cu 6,10, cea mai mică medie de la această unitate de învăţământ.
Un examen greu de trecut
Dacă la sesiunea din vară a fost foarte mare aglomeraţie în momentul în care s-au afişat rezultatele acum lucrurile au fost mai liniştite. Foarte mulţi elevi nu au mai venit să vadă rezultatele ştiind probabil din timpul examenului ceea ce au făcut, mai ales că unii dintre candidaţi au predat foile aşa cum le-au primit. „Din clasa mea au luat foarte puţini. Nici nu au mai venit să vadă rezultatele pentru că ştiau că nu au luat. Unii m-au sunat să le spun ce au făcut”, spune un elev în timp ce se uita la rezultate. Alţii care au picat examenul se consolau cu gândul că nu au picat doar ei ci şi colegul de bancă sau alţi prieteni. „Am picat la toate. Dar să ştii că au picat aproape toţi din clasă”, îşi anunţa părinţii prin telefon un alt elev care nu a promovat. Cei nemulţumiţi de rezultat pot depune contestaţii, care urmează să fie rezolvate în intervalul 5 – 6 septembrie. Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului vor fi afişate pe 7 septembrie.
Iată topul liceelor argeşene în funcţie de mediile obţinute la sesiunea de toamnă a bacului:
1. Colegiul Tehnic “Costin D. Neniţescu” – 8,7
2. ColegiulEconomic “Maria Teiuleanu” din Piteşti – 8,51
3. Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Neagoe Vodă Basarab”, Curtea de Argeş – 8.26
4. Colegiul Naţional Pedagogic “Carol I”, Câmpulung – 8.15
5. Liceul Teoretic “Iulia Zamfirescu” din Mioveni – 8,05
6. Grup Şcolar Stâlpeni – 7,96
7. Colegiul Naţional “Vlaicu Vodă” – 7.86
8. Colegiul Tehnic “Dimitrie Dima” – 7,78
9. Liceul Teoretic “Dan Barbilian” Câmpulung – 7,65
10. Colegiul Naţional Liceal “Alexandru Odobescu” – 7,61

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email