Cinci consilieri locali de la Curtea de Argeş au depus rapoartele de activitate pentru 2021, iar restul de 14 nu.
Doru Georgescu (PNL), Ionuţ Andrei (PSD) şi Mihai Nicodim (USR), care fac parte din Comisia de Comerţ şi Servicii Publice, au scris toţi la fel în raport – „Participarea la ședințele de consiliu local, (…) la ședințele Comisiei de Comerț și Servicii Publice, (…)în consiliile de administrație în care am fost numit prin votul Consiliului Local al Mun. Curtea de Argeș.
De asemenea, am adus la cunoștință membrilor Comisiei de Comerț și Servicii Publice sesizările cetățenilor Mun. Curtea de Argeș din timpul audiențelor sau situațiile constatate la deplasările în teren. Sesizările și constatările au fost menționate în procesele verbale și analizate în cadrul comisiilor de specialitate.
Au fost propuse soluții punctuale pentru soluționare în funcție de situația concretă și de reglementările în vigoa re.
Activitatea de CONSILIER LOCAL s-a axat pe îndeplinirea obligațiilor legale, în raport cu nevoile de dezvoltare identificate la nivelul Mun. Curtea de Argeș, în concordanță cu posibilitățile financiare, materiale și umane avutute la dispoziție”, este raportul pe care l-au dat cei trei.
Ce scrie Bogdan Marina
Bogdan Marina şi Ovidiu Bucur, ambii de la USR, au făcut însă un raport de activitate mult mai complex.
Bogdan Marina scrie – “La începutul anului 2021, la aprobarea bugetului, am avut, împreună cu colegii din USR și din opoziţia de la acea vreme, câteva obiective pe care le-am dorit prinse în buget”, scrie Marina în raport, şi detaliază – “Am propus: racordarea Stadionului Municipal la reţeaua de gaze, montarea unui sistem de încălzire, hidroizolarea şi amenajarea cel puţin a zonei centrale de vestiare şi repararea pistei de alergare din jurul terenului, (am depus și un amendament la rectificarea bugetară la finalul anului și avem promisiunea că vom prevedea bani în bugetul din 2022 pentru aceste lucrări), cartele și soft de pontaj la Spital (sistem pilot), eventual cu recunoaştere facială, extins în anii următori la toate instituţiile din subordinea Primăriei şi Consiliului Local, amenajarea unui loc de petrecere a timpului liber pentru tineri, cu rampă de skateboard, în parcul Fantâna lui Manole, pe amplasamentul fostului teren de sport, prelungirea pistei de biciclete de la Ivancea până pe strada Nordului, astfel încât să existe o legătură pentru cei care doresc să folosească bicicleta pentru a merge la serviciu, amenajarea unui spaţiu cu aparate de fitness în aer liber în parcul Fântâna lui Manole în apropierea Direcţiei de Asistenţă Socială şi refacerea locului de joacă dispărut dupa reamenajarea parcului, montarea unei bariere cu taxare progresivă la intrarea şi ieşirea mașinilor din Piaţa Centrală, cu primele 30 de minute gratuit, urmând ca, după această perioadă, să se plătească o taxă în funcție de timpul petrecut în spațiul delimitat, amenajarea unei toalete publice în zona Centrului de Cultură, târg săptămânal pentru producătorii locali în parcarea din faţa sălii de sport”.
Bogdan Marina mai scrie că a susţinut dezvoltarea unui serviciu de transport propriu al Consiliului Local și nu delegarea acestuia către o companie privată. “Cu un serviciu propriu, cetățenii și municipalitatea ar fi putut să beneficieze mai mult de proiectul european în valoare de peste 9 milioane de euro. Am arătat, de asemenea, că Studiul de Oportunitate este bazat pe calcule greșite, deviind întregul proces până la implementare”, dar şi că a “insistat pentru organizarea unor concursuri transparente și reale la Centrul de Cultură și la Serviciul de Piețe, mai ales atunci când asupra lor au planat suspiciuni prin introducerea unor specializări discreționare”.
Ovidiu Bucur scrie în raportul său de activitate că a susţinut aceleaşi lucruri ca şi colegul său de partid.