Diamantul lui Benone, Mihai Răduţ, a fost convocat la lotul de tineret


Pentru F.C. Internaţional Curtea de Argeş, mijlocaşul Mihai Răduţ reprezintă viitorul. Născut la Slatina după Revoluţie, mai exact pe 18 martie 1990, Mihai Răduţ a fost selecţionat de  profesorul Mihai Georgescu la F.C. Nicolae Dobrin, după care

toată grupa de jucători născuţi 1990 a fost transferată la „Ardealul” Cluj.  La numai un an şi jumătate de pregătire la Cluj, portughezii de la Sporting Lisabona l-au luat la cunoscuta lor Academie de Fotbal care a produs şi produce mari valori fotbalistice.

 

La Sporting avea 2.000 de euro pe lună ca junior

Conducerea clubului lusitan Sporting Lisabona a plătit pentru transferul lui Răduţ celor de la Ardealul Cluj, suma de 120.000 de euro. O parte din aceşti bani, adică 25% din ei, i-au revenit lui Benone Lazăr, deoarece este acţionar la „Ardealul” Cluj. La vârsta de 15 ani, Mihai Răduţ avea un contract la Sporting Lisabona în urma căruia câştiga 2.000 de euro pe lună. Singurul inconvenient pentru tânărul jucător român era faptul că antrenorii de la Sporting l-au obligat să joace fundaş dreapta, lucru mai puţin compatibil cu tehnicitatea şi profilul lui fotbalistic.

A stat în apartamentul lui Nani

La Spotring Lisabona, toţi jucătorii începând de la echipa mare până la cele de copii şi juniori au aceleaşi condiţii extraordinare de pregătire. În fiecare zi, jucătorii echipei mari luau la masă şi petreceau o parte din timpul liber cu juniorii. Mihai Răduţ era în grija a doi fotbalişti, Petro Da Silva şi Ismailov. Mai mult, după plecarea lui Nani de la Sporting, Mihai Răduţ a locuit în aparta­mentul în care stătuse Nani.

Nu a vrut să joace fundaş dreapta la Sporting Lisabona

Pentru faptul că era obligat să evolueze ca fundaş dreapta, Mihai Răduţ nu a vrut să mai stea la Sporting Lisabona, şi a discutat cu patronul Interului, Benone Lazăr, revenirea lui în ţară, astfel că în toamna anului 2008, luna octombrie, Răduţ a semnat un contract pe cinci ani cu F.C. Internaţional Curtea de Argeş. Component de bază al echipei naţionale de juniori, Under 17, tânărul jucător oltean a avut evoluţii foarte bune în campionatul trecut, fiind unul din principalii „meseriaşi” care au promovat echipa în Liga I, chiar dacă a fost accidentat timp de 6 etape.

Monitorizat de scouteri din Europa

„Mihai Răduţ este un copil foarte talentat care va face relativ repede saltul către fotbalul de mare performanţă. Personal am mare încredere în calităţile lui”, spunea antrenorul Ştefan Stoica. Valoarea mijlocaşului de la F.C. Internaţional Curtea de Argeş a trezit interesul mai multor cluburi mari din Europa, astfel că este monitorizat permanent de scouteri care sunt permanent prezenţi la meciurile Interului argeşean. La partida din prima etapă, cu Oţelul Galaţi disputată la Mioveni, Răduţ a fost urmărit de un scouter german şi unul spaniol. 

Golgeterul echipei

În etapa a doua, atunci când F.C. Internaţional Curtea de Argeş a produs marea surpriză de până acum a campionatului învingând pe Dinamo în „Ştefan cel Mare” cu 1 – 0, Mihai Răduţ a fost unul din cei mai buni jucători de pe teren, iar în partida cu Pandurii a contribuit decisiv la victoria Interului marcând două goluri în poarta lui Stanca. Evoluţiile lui constant bune, l-au convins pe selecţionerul lotului de tineret, Emil Săndoi, să-l cheme la lot pentru acţiunile imediat următoare.

„Este o mare onoare care mă obligă”

„Sigur că pentru mine este o mare onoare şi responsabilitate în acelaşi timp să fiu convocat la lotul de tineret; vreau să demonstrez că pot să fac faţă la acest nivel, şi să confirm încrederea pe care o are selecţionerul Săndoi în mine”, spunea tânărul jucător al Interului, care pe 18 martie a împlinit 19 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email