Dezastru la bacalaureatul de toamnă!

Absolvenţii de liceu au aflat ieri rezultatele pe care le-au obţinut la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest. Dacă în judeţul Argeş, în prima sesiune gradul de promovare a fost unul bun, de peste 62%, nu acelaşi lucru se poate şi despre a doua sesiune a bac-ului, unde procentul de promovabilitate a fost de 20,9%. 
Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au înscris 2.159 de absolvenţi. Astfel, din numărul total al absolvenţilor care s-au înscris la bac, 307 candidaţi nu s-au prezentat, iar alţi şase elevi au fost eliminaţi din sălile de examen. În această sesiune, la nivelul judeţului Argeş, au reuşit să promoveze doar 387 de absolvenţi.
Dintre cei care au trecut examenul de maturitate au 336 de candidaţi au luat medii între 6 şi 6,99, 45 de elevi între 7 şi 7,99, iar doar 6 absolvenţi au obţinut medii între 8 şi 8,99. Totodată, alţi 355 de candidaţi au obţinut medii între 5 şi 5,99, însă aceştia nu au promovat pentru că nu au avut media generală 6.00.
Ce rezultate au obţinut elevii de la liceele din Curtea de Argeş
În municipiul Curtea de Argeş, în sesiunea de toamnă, au susţinut examenul de bacalaureat 250 de absolvenţi, dintre care doar 44 au reuşit să promoveze. Astfel, în municipiul nostru procentul de promovabilitate a fost de 17,6%.
La cea de-a doua sesiune a bac-ului, de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” s-au înscris doar 4 candidaţi, unul nu s-a prezentat la examen, iar unul singur a promovat. Astfel, George Alexandru Niţă a obţinut media 6,61.
La Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu”, din cei 62 de elevi înscrişi s-au prezentat la examen 52 de candidaţi. Dintre aceştia doar 5 au fost admişi, procentul de promovabilitate fiind de 9,6%. Aici, Nicoale Răzvan Crsitea a obţinut cea mai mare medie, 6,56, în timp ce cea mai mică medie, 6,03, îi aparţine lui Lucian Ştefan Popescu.
De la Liceul Tehnologic „Ferdinand I” s-au înscris la examen 57 de absolvenţi, dintre care 7 nu s-au prezentat. Dintre cei prezenţi, au fost admişi 20, procentul de promovabilitate fiind de 40%. Gabriel Georgescu a obţinut cea mai mare medie, 7,83, iar Andrei Cătălin Mihai a avut cea mai mică medie, 6,03.
La Liceul Tehnologic Auto, din cei 25 de absolvenţi înscrişi, 4 nu s-au prezentat la examen. Au promovat doar doi elevi, procentul de promovabilitate fiind de 9,5%. Mihăiţă Robert Iorgulete a obţinut media 6,48, iar Cristina Maria Coman a promovat cu media 6,03.
De la Liceul Tehnologic Forestier s-au înscris la examen 95 de candidaţi, dintre care 11 nu s-a prezentat la examen. Aici au promovat examenul 11 absolvenţi, procentul de promovabilitate fiind de 13,9%. Cea mai mare medie, 6,66%, a fost obţinută de Elena Maria Rapanu, în timp ce Cornelia Chiriloiu a promovat cu cea mai mică medie 6,13%.
La cea de-a doua sesiune a examenului de bacaluareat, de la Seminarul Teologic „Neagoe Vodă Basarab” s-au înscris 10 absolvenţi, iar unul singur nu s-a prezentat. Au reuşit să promoveze doar trei elevi, procentul de promovabilitate fiind de 33,3%. Aici, cea mai mare medie, 6,65, a fost obţinută de Alexandru Ionuţ Gheorghe, iar Raisa Nicoleta Creţu a obţinut cea mai mică medie, 6,13.
La centrele de examen din Curtea de Argeş au susţinut examenul şi elevii de la Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” din Domneşti. Aici s-au înscris la examen 38 de elevi, dintre care 7 nu s-au prezentat. Au reuşit să promoveze doar 2 elevi, procentul de promovabilitate fiind de 6,45%. Astfel, Costinel Eduard Niţu a promovat cu media 6,13, iar Ionuţ Radu Sturzeanu cu media 6,05.
Elevii care nu au fost mulţumiţi de notele obţinute au depus contestaţii. Acestea vor fi soluţionate până mâine, urmând ca joi să se afişeze rezultatele finale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email