Detector de minciuni şi camere video la examenul auto

Dacă până, acum argeşenii nemulţumiţi că nu au trecut proba practică pentru permisul de conducere şi care se credeau nedreptăţi de cum au fost evaluaţi, nu puteau depune contestaţii din cauza lipsei dovezilor, se pare că lucrurile vor lua o altă întorsătură. Proba „la oraş” va fi monitorizată pas cu pas de un sistem de supraveghere video montat pe maşinile de şcoală, iar traseul va fi stabilit dinainte cu ajutorul unui GPS. Mai mult decât atât, conform noilor reguli, ce urmează a fi introduse în întreaga ţară, examinatorul auto va fi testat cu detectorul de minciuni.

Candidaţii vor fi monitorizaţi video în timpul examenului

Oamenii legii susţin că numărul mare al accidentelor de circulaţie are la bază, pe lângă uşurinţa cu care se obţin permisele de conducere, şi slaba pregătire a unor instructori auto. Pentru a înlătura aceste bănuieli,  şeful Direcţiei de Permise Auto, Marian Titulescu, a propus introducerea unui sistem de supraveghere video în timpul susţinerii probei practice pentru obţinerea permisului de conducere. Traseul pe care candidatul auto îl va parcurge va fi memorat cu ajutorul unui dispozitiv GPS, iar încă de când începe testarea şi candidatul urcă la volan, va fi filmat de o cameră video, montată pentru a vedea dacă a fost corect punctat. Astfel, candidatul va avea posibilitatea de a depunde contestaţie şi, cu ajutorul filmării, se va putea decide corectitudinea examinatorului.

Examinatorii auto vor fi testaţi cu detectorul de minciuni

Nici examinatorii nu vor scăpa de noi reguli. În procesul de evaluare al examinatorilor auto se introduce şi testarea cu detectorul de minciuni, a mai anunţat şeful Direcţiei de Permise Auto. Testul poligraf este o măsură care va reduce incidenţa faptelor de corupţie a celor care evaluează în traseu candidaţii la obţinerea de permis auto. Noile reguli impuse de reprezentanţii Direcţiei de Permise Auto au fost aplicate momentan numai în Bucureşti, iar dacă vor da randament vor fi implementate în fiecare judeţ. Instructorii auto argeşeni s-au arătata a fi mulţumiţi de noile măsuri şi sunt deschişi la ideea montării unor camere video pe maşinile pentru şcoala de şoferi. „Consider că este o idee bună, mai puţin pentru noi, pentru că implică nişte costuri, şi mai mult pentru cei care vor să îşi obţină permisul de conducere. Oricum măsura este în favoarea elevilor, aşa că noi vom afce ce ni se cere”, a susţinut Gabriel Popescu, instructor auto din municipiu. Acesta a ţinut să precizeze că de multe ori elevii se plâng că au avut probleme cu examinatorii la susţinerea probei practice, aşa că măsura cu camera video este binevenită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email