Despre următorul primar

Spun unii că actualul primar, dl. Diaconu, nu va mai candidat pentru un nou mandat. Ba că nu i-ar mai permite proiectul legii aceleia la care se uită câţiva politicieni locali cu mari speranţe, cea referitoare la cele două mandate maxim la care ar avea dreptul un cetăţean să fie primar, ba că dl. Nicolae Diaconu nu ar mai dori să candideze sperând la un mandat în Parlamentul României. Eu cred că dl. primar Diaconu se va gândi de două ori înainte să-şi depună candidatura, şi asta din mai multe motive. Am onoarea să îl cunosc pe dl. Nini din 1996, şi ştiu că niciodată nu a râvnit la demnităţi publice, dar, din varii motive, care merg de la jenă la obligaţie, a acceptat să candideze chiar şi atunci când era evident că nu are nicio şansă. Acum, când şansele sale par mari, cel puţin cu un an şi jumătate înainte de alegerile locale din primăvara lui 2016, s-ar putea ca motivele (ne)acceptării unei candidaturi să fie cu totul altele. Mă gândesc poate în primul rând la DNA care e cu totul altceva decât era în 2012. Apoi, cred că dl. primar s-a cam săturat să fie paravan ori sursă de bani publici pentru mulţi. Sigur, un mandat de deputat i-ar asigura şi o oarecare imunitate, de care cine ştie când ar avea nevoie, căci vremurile sunt grele iar oamenii răi.

Dl. primar este un bun om de afaceri, şi nu spun doar eu asta. Domnia sa a avut succes cam cu tot ce a întreprins în perioade dificile, când puţini au reuşit. Dacă e să luăm în calcul doar Transargul, societatea care a fost cumpărată şi de dl. primar în urmă cu mulţi ani, dar în care nu mai are legal niciun interes acum, sau benzinăria la care a fost acţionar ori ciupercăria de care se îngrijeşte acum un administrator, şi vedem că dl. primar are fler în afaceri.

Sigur, acesta i-a folosit din plin şi la Primărie, dar cred că acum ar vrea altceva. Plecăm de la premisa că domnia sa nu va mai fi candidatul PSD. Cine ar putea fi?! Se spune că dl. viceprimar ar putea fi, dar cred că e de discutat. Şi la Curtea de Argeş PSD este cel mai mare partid, şi aici tinerii au plecat, şi aici cei în vârstă ies la vot şi ei sunt cei care aleg, în ultimă instanţă, primarul, aşa că cel care va candida pe listele PSD va avea şanse mari. Tocmai de aceea cred că sunt mulţi pesedişti vechi, nu noi, ca dl. vice, care vor emite pretenţii, dacă nu la candidatură, cel puţin la numirea celui care va candida, iar un nou venit, chiar dacă este un om de lume ca dl. Mitrofan, va avea de tras ca să-şi convingă noii colegi că el merită să fie candidatul sau de luptat cu noii săi colegi care ar vrea ca ei să fie candidaţi.

Desigur, candidatul PSD nu va fi neapărat următorul primar. Noul PNL, dacă va găsi candidatul potrivit şi mai ales dacă îl va lansa din timp astfel încât să afle cetăţenii că el este acela, ar putea da noul Gheorghe Nicuţ. Celălalt partid care a intrat în Consiliul Local Curtea de Argeş cu trei consilieri şi nu va mai ieşi cu niciunul, nici nu contează. Vorbim despre defunctul PPDD, acolo unde preşedintele organizaţiei judeţene, fost preşedinte al organizaţiei locale, actual deputat din întâmplare, dl. Mihai Deaconu, a fost dat afară din partid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email