Deși cetățenii spun altceva, primarul Dinică susține că apa vândută locuitorilor din Corbeni e potabilă

De mai mulți ani locuitorii comunei Corbeni se plâng că plătesc apa de la robinet ca fiind potabilă și ea nu este. ”Apa are o culoare urâtă și un gust ciudat. Nu bem de la robinet, ci avem o fântână în curte de la care luăm apă de băut, iar pe cea de la robinet o folosim la mâncare, uneori, și la spălat. Treaba asta se întâmplă de mulți ani. Când am întrebat la Primărie ce și cum ne-au spus că apa e bună”, ne-a declarat un cetățean din Corbeni care nu a vrut să-și spună numele de teama eventualelor repercusiuni.

De altfel, Primăria Corbeni cumpără de pe sistemul electronic de achiziții publice, SICAP, foarte mult hipoclorit, mai mult decât toate celelalte comune din zonă.

”Avem două stații de tratare și filtrare a apei cu clorinare automată conform normativelor, de aceea cumpărăm mult hipoclorit”, spune primarul comunei, Nicolae Dinică, care ne asigură că apa e potabilă. ”Eu beau apă de la robinet”, susține acesta.

Edilul din Corbeni admite că atunci când plouă apa de la robinet e mai tulbure, dar asta se întțmplă din cauza precipitațiilor. ”Facem analize pentru apă iar rezultatele sunt bune”, ne mai spune primarul, dar recunoaște că buletinele de analiză nu sunt publicate pe site-ul Primăriei, așa cum prevede legea.

Acum, administrația locală lucrează la documentațiile pentru înființarea serviciului public de apă canal. ”Vom licenția serviciul, așteptăm avizele de la Agenția de Mediu, Apele Române și DSP”, spune Nicolae Dinică.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email