Deşi a cerut-o pentru 25 de ani, Arhiepiscopia a primit parcarea de la Mănăstire „până la finalizarea monitorizării proiectului”

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a solicitat Consiliului Local Curtea de Argeş  „trecerea în administrare a parcării din imediata vecinătate a Mănăstirii”. Arhiepiscopia motivează solicitarea prin aceea că are în desfăşurare proiectul „Restaurare, consolidare şi punere în valoare a Ansamblului Palatului Episcopal de la Curtea de Argeş, a clădirilor anexă, a bisericii din lemn „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”, a zidului de incintă, a reţelelor exterioare şi construire punct de informare”. După cum aţi aflat din numerele anterioare ale ziarului nostru, reprezentanţii Arhiepiscopiei spun că au obţinut aviz favorabil de la Ministerul Culturii, dar că au nevoie ca şi parcarea să fie reamenajată prin acest proiect, şi de aceea o cer pentru 25 de ani.

La şedinţa ordinară a lunii septembrie a Consiliului Local, care a avut loc joi, solicitarea Arhiepiscopiei a stârnit discuţii aprinse. „Dacă le dăm parcarea pe 25 de ani creem Consiliului Local un prejudiciu pe 21 de ani”, aspus Ştefan Dumitrache. „Propunerea comisiei economice este să le-o dăm pentru patru ani, până la finalizarea exerciţiului financiar 2014 – 2020 al Uniunii Europene”, a spus Dumitrache. Apoi, s-a mai discutat şi despre faptul că municipalitatea dă parcarea grstis, iar Arhiepiscopia va taxa maşinile care vor sta acolo. Primarul Panţurescu a izbucnit – „Vă cramponaţi de încasarea din parcare, iar pe cea de lângă aceasta nu a luat-o nimeni”. Edilul vorbea despre parcarea de lângă Lukoil care a fost scoasă la licitaţie, împreună cu cea de lângă magazinul Vidraru dar nu s-au găsit amatori pentru ele.

„În avizul emis de Ministerul Culturii nu scrie nicăieri despre parcare!”

Şi consilierul local Ionel Păunescu a avut ceva de spus – „În avizul emis de Ministerul Culturii nu scrie nicăieri despre parcare!”

La şedinţă a participat şi avocatul Arhiepiscopiei, Liliana Arsene, care le-a explicat aleşilor locali faptul că „se face ceva pentru oraş”. „Acest proiect este pentru tot oraşul, şi am cerut parcarea pentru 25 de ani pentru că trebuie avute în vedere toate etapele de implementare a proiectului. Dacă credeţi că oraşul poate pierde un proiect în valoare de 10 milioane de euro…” La acest moment Ştefan Dumitrache a izbucnit – „Proiectele pot obţine finanţare de maxim cinci milioane!”

Deşi discuţiile s-au prelungit, ele s-au purtat pe acelaşi ton, dar la final s-a votat ca parcarea să treacă în administrarea Arhiepiscopiei „până la finalizarea perioadei de monitorizare a proiectului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email