Descoperire macabră în cartierul Confarg – Un tânăr de 23 de ani s-a spânzurat în pădure

O imagine de coşmar i-a şocat ieri dimineaţă pe cei care treceau prin zona Confarg, după ce au văzut atârnând de un copac trupul unui bărbat. Tânărul pe nume Dragoş Ivan, avea doar 23 de ani, şi locuia în zonă. Făcea parte dintr-o familie dezorganizată, în care mama era plecată la muncă în străinătate, iar despre tată nimeni nu ştie nimic. Din primele cercetări se pare că acesta s-a spânzurat din cauza vieţii prea grele pe care o ducea. Băiatul a lăsat şi un bilet, prin care îşi cerea iertare faţă de părinţi şi prieteni şi prin care încerca să îşi justifice gestul.
Un tânăr ca ceilalţi
Se pare că tânărul trecea printr-o perioadă mai dificilă din viaţa lui, dar cu toate acestea, el nu lăsa să se înţeleagă că ar avea probleme. Ieşea destul de des prin discoteci şi cluburi. Unii prieteni, din anturajul lui, spun că era un băiat căruia îi plăcea viaţa.    „Era mai zbanghiu de fel, îi plăceau  distracţiile şi în special cele cu maşini”, ne-a povestit unul dintre cunoscuţii băiatului. Oamenii legii suspectează că ar fi  avut o boală psihică şi că din această cauză şi-ar fi luat zilele. Dragoş avea mama plecată la muncă în Europa, şi nici tatăl lui nu îi era aproape, ne-a spus un alt vecin de-al lui.
O persoană care a trecut de dimineaţă prin zonă nici măcar nu a crezut că era un om acolo, ci că în copac atârnau nişte haine. S-a uitat mai bine, a văzut cadavrul atârnând în copac  şi a anunţat Poliţia.
„Sunt şocat, încă, nu îmi revin, nu ştiu ce l-a împins pe băiat să se spânzure. Păcat de el că era tânăr şi avea în faţă tot viitorul”, ne-a mărturisit cel care a făcut macabra descoperire.
„Vă cer iertare tuturor!”
Poliţiştii au găsit un bilet în care Dragoş încerca să-şi justifice gestul. „Vă cer iertare tuturor părinţi şi prieteni”, scrie sinucigaşul în ultima sa scrisoare. „Am ales să fac acest gest din cauza vieţii grele pe care o am”, continuă tânărul să scrie.
Se pare că viaţa grea despre care vorbeşte băiatul avea legătură cu prietena lui de care tocmai se despărţise, sau cel puţin asta susţin fratele lui mai mic şi câţiva prieteni.
Specialiştii în neuropsihiatrie arată că majoritatea copiilor şi adolescenţilor care au tentative de sinucidere au probleme emoţionale şi nu dispun de un suport familial adecvat. „Copilul care vrea să se sinucidă face acest lucru sub efectul unui impuls de moment, fără să ştie de ce l-a făcut. În majoritatea cazurilor de tentativă de suicid pe care le-am întâlnit, copiii acţionau la primul impuls sau aveau labilitate emoţională”, ne-a spus psihologul Corina Radu. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Municipal pentru autopsie, urmând ca în zilele următoare să se stabilească şi din punct de vedere medical cauza decesului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email