Deputatul PSD Mircea Drăghici despre licitaţiile contestate de la Curtea de Argeş

Deputatul PSD Mircea Drăghici a fost implicat în realizarea proiectelor pe care acum se chinuie să le pună în practică administraţia locală. Nu prea poate, însă, din cauza contestaţiilor apărute ca ciupercile după ploaie. Am realizat cu Mircea Drăghici un interviu în care l-am întrebat despre toate – despre DNA, licitaţii, candidaturi şi Nicolae Diaconu. Deşi s-a ferit să fie précis, deputatul a făcut declaraţii foarte interesante.
Sunt multe proiecte care au obţinut finanţarea la Curtea de Argeş. Pentru cele mai multe, au fost contestate fişele de date, iar pentru altele au fost contestate licitaţiile. De ce credeţi că se întîmplă asta ?
– Este foarte uşor să dai cu bidineaua, spoitorule, dar este foarte greu să construieşti ceva durabil, ceva în folosul oamenilor, fără minciuni, fără ipocrizie şi fără frustrări! Proiectele de la Curtea de Argeş, care au obţinut finanţare au fost făcute după nevoile, ideile şi propunerile argeşenilor şi reprezintă o muncă de echipă: a locuitorilor care şi-au exprimat dorinţele şi care au răspuns cu sinceritate sondajelor legate de ceea ce vor pentru oraşul lor, a autorităţilor, a celor care au întocmit documentaţia.
Aveţi încredere deplină în cei care realizează caietele de sarcini la Primărie ?
– Nu îi cunosc pe cei care realizează caietele de sarcini şi nici nu vreau să cunosc acest aspect, este treaba aparatului tehnic de specialitate din Primăria Curtea de Argeș!
Care credeţi că este motivul tergiversării licitaţiilor, tergiversare care duce, în ultimă instanţă, la amânarea lucrărilor ?
– Tergiversare, numele tău este PD-L! Acest partid se manifestă sub forma unui grup organizat de infractori abonați la banul public, singura lor doctrină fiind accesul direct la banii cetățenilor!
Are legătură amânarea aceasta cu campania electorală pentru alegerile locale?
– Poate și acest aspect, dar legătura directă, repet este dorința PD-L de a pune mâna pe banii cetățenilor!
Cine are interes să amâne punerea în practică a lucrărilor?
– Observ că și dumneavoastră realizați cu ușurință, după natura întrebării, că cineva are interes să amâne punerea în practică a lucrărilor, altfel nu ați fi adresat-o. Răspunsul: ghici ciupercă ce e?
Veţi mai candida pentru Colegiul Curtea de Argeş?
– Eu sunt ales deputat de argeşeni din 2008 până în 2012! În Colegiul Curtea de Argeş am casă, deci aici sunt acasă!
Când se va semna protocolul USL la nivel local, dacă se va semna?
Cetățenii ne cer să facem un astfel de protocol, ei ne spun permanent și din ce în ce mai vehement să facem „ceva să-i dăm jos pe ăștia”. Mesajul USL este de fapt mesajul românilor sătui să fie minţiţi, înjosiţi şi batjocoriţi de porumbiţe şi marinari! În 2011, o bătrână şi fiul ei au fost găsiţi morţi de foame în casă! M-a cutremurat această informaţie şi aşa cum sunt eu organic croit, nu mă pot uita în ochii copilei mele de şapte ani, fără să mă gândesc cu groază că dacă nu facem ceva, cu toţii ne vom trezi în faţa unui deznodământ tragic, fără viitor, fără speranţă, fără nimic care să ne spună că mai avem o şansă la hrană, sănătate, educaţie!
Pe cine vedeţi dumneavoastră drept cel mai potrivit candidat la Primăria Curtea de Argeş ? Un social – democrat sau un liberal ?
– Eu am încredere totală în argeşeni că ne vor spune exact cine este omul de care au nevoie. Ştiţi că vor fi sondaje, dar înainte de toate vreau să vă spun că oricine va ocupa fotoliul de primar trebuie să se gândească permanent că are responsabilităţile unui cap de familie şi că noi toţi cei care locuim în Curtea de Argeş aşteptăm de la el competenţă, responsabilitate şi principii! Din informațiile pe care eu le percep, prin intermediul cabinetelor parlamentare, Nicolae Diaconu se bucură în continuare de respectul concitadinilor noștri.
Sunt zvonuri care spun că proiectul « Curtea de Argeş – capitala turismului românesc » nu va primi, până la urmă, finanţare. Sunt doar zvonuri ? Din ce motive ar putea fi tăiată finanţarea pentru un astfel de proiect ?
– Este un proiect foarte bun, care a obţinut punctaje extraordinare, iar orice coadă tipic românească croită să se vâre unde nu este cazul, nu va duce decât la noi probleme: pentru argeşenii care vor acest proiect şi pentru ţara noastră, care este la un pas să nu mai primească finanţări, din cauza modului în care actuala putere îşi bate joc de banii europeni! De altfel, și aliatul guvernului actual, reprezentantul FMI, Jeffrey Franks a recunoscut public că România trebuie să dea 1,5 miliarde euro înapoi UE, pentru depășirea termenelor și corupție în atribuirea lucrărilor la camarila portocalie în cazul proiectelor europene în curs de implementare! PD-L mai bine dă banii munciți de opoziție înapoi la UE, decât să nu aibă ei profit! Ce contează interesul cetățenilor? Același lucru se manifestă și la Curtea de Argeș!
Aţi mai fost chemat la DNA ? Audierile dumneavoastră au legătură cu proiectul menţionat mai sus ?
– Nu. Nu am mai fost chemat și nu este nicio legătură, poate una de invidie și neputință a celor care comandă astfel de acțiuni, în fața pregătirii mele profesionale și a colegilor mei în administrație publică! Luni, după sfânta sărbătoare pascală, tatăl meu a trecut în lumea celor drepţi, unde nu este durere, nici întristare! A avut parte de durere însă în ultimele clipe când a conștientizat prin ce trec şi nu a putut suporta suferința de a mă vedea târât în această maşinărie! Câtă durere poate săpa în sufletul unui părinte ajuns la 75 de ani, un reportaj televizat în care fiul său este acuzat pe nedrept?  A doua zi, părintele meu a închis ochii pentru totdeauna, nu înainte de a mă întreba dacă o să reușesc în lupta cu un sistem mai câinos decât cel din anii 1940-1950! Credeţi că îmi poate cineva răspunde?
Cum apreciaţi activitatea primarului Nicolae Diaconu, în general ? Credeţi că are vreo responsabilitate în contestarea licitaţiilor şi a caietelor de sarcini despre care v-am întrebat mai sus?
– Nicolae Diaconu își face treaba, așa cum crede dumnealui de cuviință! Știu sigur un lucru: nu poate fi un primar obişnuit, pentru că este unul extraordinar! Un om singur nu are nicio putere, puterea i-o dau cei care-l susțin și cei care îl aleg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email