Deputatul Mircea Drăghici, la şedinţa Colegiului Prefectural

La sfârşitul lunii mai, deputatul PSD Mircea Drăghici a participat la Şedinţa Colegiului Prefectural din Argeş. Întrevederea a avut loc în Sala Mare a Consiliului Judeţean Argeş, alături de deputatul Mircea Drăghici au participat şi alţi parlamentari USL ai judeţului Argeş precum deputaţii Simona Bucura Oprescu şi Radu Vasilică, cât şi senatorii Constantin Tămagă şi Ionuţ Elie Zisu.
Pe ordinea de zi a şedinţei s-au regăsit propuneri pentru protejarea patrimoniului cultural şi pentru optimizarea activităţii instituţiilor publice de cultură şi au fost prezentate tendinţele şi orientările pieţei muncii din judeţul Argeş. Această întrevedere a reprezentat o bună ocazie pentru autorităţile locale de a dezbate alături de parlamentarii USL problemele legate de termenele pentru plata datoriilor şi a arieratelor. Mai mult, primarii au solicitat ajutorul parlamentarilor pentru a rezolva o serie de probleme cauzate de legislaţia neclară, precum modificarea legii privind impozitul pe venitul agricol, reorganizarea Camerelor Agricole sau modificarea legii ANI.
Deputatul argeşean Mircea Drăghici a precizat că aceste dezbateri, care pun faţă în faţă autorităţile locale cu parlamentarii judeţului, sunt deosebit de importante şi ar trebui organizate regulat. “Experienţa dobândită în timpul mandatului de subprefect al judeţului Argeş, mi-a reconfirmat convingerea că pentru a obţine cele mai bune soluţii la problemele cetăţenilor, legătura dintre primari, instituţia prefectului şi parlamentari, respectiv toate autorităţile implicate în gestionarea treburilor publice, trebuie să fie una directă, transparentă şi bazată pe încredere şi respect reciproc.  Doar atunci când toate forţele converg în aceeaşi direcţie şansa de reuşită este mult mai mare, decât în situaţia în care fiecare acţionează individual”, a precizat deputatul PSD.
„Mă bucur că am avut ocazia să particip la Şedinţa Colegiului Prefectural, la invitaţia domnului prefect Cristian Soare şi a primarilor argeşeni, cu care doresc să colaborez în permanenţă. Este foarte important pentru fiecare parlamentar să cunoască problemele administraţiilor locale pentru că numai astfel putem acţiona în interesul cetăţenilor. Există multe neconcordanţe legislative semnalate de autorităţile locale care trebuie eliminate, iar primul pas în această direcţie este comunicarea permanentă cu administraţiile din comune”, a precizat deputatul de Curtea de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email