Deputatul Drăghici, proiectantul şef al oraşului

Deputatul PSD Mircea Drăghici e implicat într-un fel sau altul în toate proiectele care s-au făcut la Curtea de Argeş. Capitala turismului, Plan Integrat de Dezvoltare, etc. toate lucrurile astea frumoase, de viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat, poartă amprenta parlamentarului care îşi spune „de Curtea de Argeş”. Prin Parlament nu prea l-am auzit vorbind, dar are un mare merit. Săptămânal interpelează câte un ministru, şi aşteaptă de fiecare dată răspunsul scris. Până acum nu prea am văzut răspunsuri scrise primite, dar mai e timp în mandatul acesta şi pentru asta.

Zeci de miliarde de lei vechi s-au cheltuit în ultimii doi ani, de criză, pentru diferite proiecte menite să aducă oraşul nostru în „constelaţia” localităţilor istorice, care au milioane de turişti pe an în vizită, dar până acum nu am văzut nimic, doar banii daţi, bani despre care primarul le spune consilierilor locali, când aceştia trebuie să mai aprobe o plată, că vor fi recuperaţi dacă proiectul va primi finanţare. Acest „dacă” este foarte important, iar cele 30 de miliarde, cheltuite pentru proiecte, ar putea rămâne veşnic atârnate ca o piatră de moară la gâtul bugetului local şi aşa suferind.

Fireşte că banii europeni pot constitui o sursă bună, poate cea mai bună, pentru rezolvarea multelor probleme pe care „oraşul turistic” Curtea de Argeş le are. Dar ceva se întâmplă. 80 la sută dintre proiecte au fost realizate de o singură firmă, despre care veţi afla în curând a cui este şi cam câţi bani a luat de la contribuabilul din Curtea de Argeş, alegător odată la patru ani. Interes Argeşean va publica o amplă anchetă pe această temă. Poate că societatea despre care vorbesc nu e cea mai potrivită, nu e cea mai calificată sau nu are cele mai multe …cunoştinţe. Poate că altceva e la mijloc şi poate că municipalitatea, când a dat proiectarea acestei firme nu a făcut cea mai bună alegere. Vom afla la un moment dat. Ar trebui ca cei aflaţi într-o oarecare opoziţie cu patronul acestei firme să se sesizeze, să ia măsuri, să spună public ce se întâmplă. De ce nu se face aşa? Pentru că şi la Curtea de Argeş există „cumetrii”, lucrări şi bani care sunt împărţiţi între unii şi alţii.

Revenind la deputatul Mircea Drăghici, care are legătură cu toate astea, în ciuda aparenţelor. Eu una, ca cetăţean al localităţii pe care deputatul şi-o aşează la coada numelui, ca voievozii, am aşteptări ceva mai mari de la domnia sa decât interpelările rămase fără răspuns. E primul deputat ales pentru el însuşi, nu neapărat pentru partid, aşa că are obligaţii mari faţă de cei care l-au trimis acolo unde se pune ţara la cale. Trebuie să fie conştient că peste doi ani ne va chema din nou să-l votăm, iar decontarea tuturor proiectelor, ale domniei sale, fireşte, se va face atunci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email