Declaraţiile de avere ale noilor aleşi locali nu au fost publicate nici după trei luni de la alegeri

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) informează persoanele care au fost alese în urma scrutinului din 27 septembrie că au obligaţia ca, în termen de 30 de zile de la data validării mandatului, să depună declaraţiile de avere şi interese, vă informam la jumătatea lunii decembrie. După 30 de zile de la validarea mandatelor  nu toţi aleşii locali depuseseră declaraţiile de avere, ne spuneau în decembrie  oficiali din Primărie. După apariţia articolului nostru noii aleşi locali s-au grăbit să depună declaraţiile de avere şi pe cele de interese dar lucrurile s-au blocat din nou. Pe site-ul Primăriei nu a fost publicată niciuna, la aproape trei luni de la alegeri. Documentele trebuie avizate pentru conformitate, apoi scanate şi puse pe site. Asta e legea.

ANI atrage atenţia asupra dispoziţiilor art. 29, alin. (1) din Legea nr. 176/2010, potrivit cărora „Nerespectarea termenului pentru depunerea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese ori nedeclararea cuantumului veniturilor realizate sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, iar Agenţia poate declanşa din oficiu procedura de evaluare”.
Deşi declaraţiile de avere şi de interese au fost depuse, ele nu sunt publice. Cetăţenii cred că noul Consiliu Local a început mandatul cu stângul, după ce în campania electorală toţi candidaţii au clamat transparenţa în activitatea administraţiei publice locale. Începutul nu e deloc promiţător pentru comunitatea locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email