Declaraţia politică a deputatului Mircea Drăghici privind creşterea ajutoarelor sociale

Decizia Guvernului de a creşte ajutoarele sociale este o dovadă a faptului că USL se ţine de cuvânt şi că această guvernare are ca obiectiv relansarea economiei şi dreptatea socială. Astfel, începând cu 1 iulie, venitul minim garantat va creşte cu 13%, în două tranşe, iar alocaţia pentru susţinerea familiei va creşte în medie cu 30%.
Măsura creşterii ajutoarelor sociale vine ca o continuare a celorlalte demersuri de a înfăptui dreptatea socială precum: reîntregirea salariilor bugetarilor, returnarea către pensionari a CAS încasat ilegal de guvernele PDL sau creşterea salariului minim pe economie. Iată că oprind risipa şi hoţia am relansat economic România şi am asigurat stabilitate macroeconomică.
Ţara noastră este una dintre singurele ţări europene care a înregistrat o creştere economică în 2012 şi pentru prima dată în istoria post-decembristă, România are un sold al comerţului exterior pozitiv. Mai mult, avem cea mai puternică monedă naţională şi am dublat rata de absorbţie a fondurilor europene. Toate aceste realizări au fost posibile fără să tăiem veniturile populaţiei ci doar stopând jaful din banii publici şi oprind contractele păguboase cu „băieţii deştepţi” de la Hidroelectrica şi furtul de la Ministerul Dezvoltării – celebrul PNDI;
Am văzut lideri ai PDL, domnul Cezar Preda şi doamna Udrea, care au criticat această măsură spunând că oamenii nu au nevoie de aceste ajutoare ci doresc locuri de muncă sau că PSD aplică aceste măsuri pentru a manipula cetăţenii.
Îi transmit cu această ocazie domnului Cezar Preda că actualul Guvern, spre deosebire de fosta putere portocalie, depune toate eforturile necesare pentru a crea locuri de muncă. Rezultatele în această privinţă sunt vizibile, numărul salariaţilor stabili în economie a crescut cu 70.000 faţă de anul trecut iar şomajul a înregistrat o scădere accentuată – în luna februarie 2013 a scăzut la 6,7%. De asemenea, tot mai multe companii internaţionale vor face investiţii în România: Daimler, Michelin, OMV Petrom, Siemens, Holzindustrie Schweighofer, Oracle, Bosch, De’Longhi.
În ceea ce priveşte afirmaţiile doamnei Elena Udrea, conform cărora PSD doreşte să ţină oamenii în sărăcie pentru a-i manipula, îi amintesc că nu PSD a tăiat pensiile şi salariile cetăţenilor şi a reţinut ilegal CAS pensionarilor. Îi mulţumesc totuşi doamnei Elena Udrea pentru afirmaţiile făcute pentru că la un an după pierderea guvernării am aflat de ce PDL, prin măsurile luate, ţintea la scăderea veniturilor oamenilor. Din fericire, chiar dacă oamenii au avut venituri scăzute, iar PDL i-a băgat în sărăcie, tot nu au reuşit să-i manipuleze.
Prin măsura creşterii ajutoarelor sociale, USL demonstrează încă o dată că este alături de cetăţenii acestei ţări şi că facem tot posibilul pentru ca aceştia să nu fie afectaţi de liberalizarea preţului la energie.
Deputat Mircea Gheorghe DRĂGHICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email