Declaraţia deputatului Mircea Drăghici privind locurile de muncă în guvernarea USL

Datele statistice privind numărul salariaţilor din România demonstrează că actuala putere a aplicat măsurile corecte pentru a debloca situaţia locurilor de muncă din ţara noastră.  Măsurile macroeconomice luate de cabinetul condus de Victor Ponta au avut efectele scontate, susţinând mediul de afaceri şi refăcând atractivitatea instituţională. Conform ultimelor cifre statistice, în ultimul an şi jumătate, numărul salariaţilor din România a crescut cu 94.300. Vă reamintesc că în perioada neagră a guvernării PDL, din ianuarie 2009 până în aprilie 2012, numărul salariaţilor din România a scăzut cu 530.000.
Creşterea numărului de salariaţi din România poate fi considerată un exemplu de bună practică în Europa. Spre deosebire de alte state europene, România a avut un progres notabil. Vă informez că în Italia, în ultimul an şi jumătate, numărul de salariaţi a scăzut cu aproximativ 200.000, în Franţa cu 135.000, în Portugalia cu 157.000, iar în Polonia cu 36.000.
Aşa cum am precizat şi în alte intervenţii politice, Guvernul Ponta a venit cu un nou mod de a face politică, abandonând modelul austerităţii şi căutând mereu soluţii pentru a stimula creşterea economică, atragerea investiţiilor şi deblocarea fondurilor europene. Vizitele efectuate de Victor Ponta în ultima perioadă în marile capitale ale lumii Paris, Berlin, Roma, Bruxelles, Madrid, Beijing sau Washington nu au vizat numai consolidarea relaţiilor diplomatice ci au constituit un bun prilej pentru a fi legate parteneriate strategice pentru atragerea investitorilor străini în România. Menţionez doar câteva dintre companiile care şi-au manifestat interesul pentru intrarea pe piaţa românească: HUAWEI, ZTE, HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER, FRIBOURG DEVELOPMENT, DE LONGHI, SINIAT ROMANIA sau AUSTRIA CARD ROMÂNIA.
Dincolo de cifre şi date statistice, rezultatele economice ale puterii se văd în buzunarul fiecărui român, în evoluţia favorabilă a nivelului de trai al populaţiei. Puterea reală de cumpărare a fiecărui cetăţean a crescut cu 1,3% în 2012 şi cu 1,4% în 2013, iar salariul minim s-a majorat cu aproximativ 15 procente într-un singur an. Mai mult, punctul de pensie a crescut cu 4 procente şi pensiile vor fi din nou indexate cu rata inflaţiei în 2014.
Dacă în anii trecuţi cetăţenii îmi aduceau la cunoştinţă în cadrul audienţelor că nu există locuri de muncă vacante în judeţ, iată că astăzi, la un an şi jumătate de la preluarea puterii mă bucur să văd că pe piaţa muncii din judeţul Argeş există un număr considerabil de locuri de muncă vacante. Conform unui raport al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, judeţul pe care îl reprezint în Parlament se află pe locul 6 din acest punct de vedere cu 553 locuri de muncă disponibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email