Decizia locală privind protecţia mediului a intrat în vigoare

Cine nu respectă prevederile riscă amenzi mari

Ziarul nostru v-a prezentat pe larg proiectul de hotărâre al Consiliului Local privind protecţia mediului la Curtea de Argeş. De săptămâna trecută proiectul a devenit hotărâre de Consiliu iar prevederile ei au intrat în vigoare. Astfel, persoanele fizice şi juridice au multe obligaţii iar nerespectarea acestora se sancţionează cu amenzi mari. Consilierul local Ion Şerban a remarcat, la şedinţa de săptămâna trecută, că pentru autorităţile locale nu sunt prevederi. „Avem obligaţiile cetăţenilor şi firmelor trecute în hotărâre, dar pentru administraţia locală nu scrie nimic, şi avem şi noi destule obligaţii”, a spus Şerban.

După cum aţi aflat din  ziarul nostru, obligaţiile prevăzute în decizia adoptată sunt numeroase. Ele se referă la păstrarea curăţeniei pe arterele de circulaţie, în pieţe, târguri şi oboare, în parcuri, ştranduri, locuri de joacă pentru copii şi alte locuri de agrement, dar  şi în locuinţe. Cetăţenii şi firmele trebuie să încheie contractde salubrizare cu operatorul Financiar Urban în vederea colectării deşeurilor generale şi să colecteze selectiv deşeurile.

De asemenea, persoanele fizice și juridice nu trebuie să spele și să  curețe autovehiculele pe spații verzi, străzi, alei, trotuare, parcări sau alte locuri de folosinţă publică.

Amenzile prevăzute pentru încălcarea prevederilor hotărârii Consiliului Local sunt cuprinse între 200 şi 2500 de lei, iar constatatrea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către primar, de către persoanele împuternicite de acesta, precum şi de subofiţerii şi ofiţerii din cadrul Poliţiei Curtea de Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email