Decizia de scumpire a apei ar putea fi anulată

Scandalul scumpirii apei şi canalului la Curtea de Argeş a ajuns pe masa prefectului Mihai Oprescu, iar acesta a cerut autorităţilor locale „reanalizarea” hotărârii „coroborat cu aspectele sesizate” de Petre Bălălău, preşedintele Asociaţiei de Locatari nr.  20.
Cu SC Aquaterm se duc lupte pe mai multe fronturi – primul este cel al administraţiei locale care intenţionează să dea activitatea de apă canal regiei constănţene de apă, SC RAJA SA, iar al doilea este războiul pornit de Petre Bălălău, membrii asociaţiei sale de proprietari şi alţi cetăţeni care locuiesc la bloc împotriva scumpirii apei şi a canalului. În timp ce primul război este încă la început, în sensul că şapte consilieri locali plus primarul au fost în excursie la Constanţa să vadă minunăţiile pe care RAJA le face acolo cu apa şi canalul, iar acum aşteaptă vizita reprezentanţilor societăţii constănţene la Curtea de Argeş, dar după ce Consiliul Local va adopta o hotărâre prin care anunţă intenţia de concesiune a acestei activităţi, Petre Bălălău pare să fie aproape de a-i da lovitura de graţie Aquatermului.
Dacă cele sesizate se confirmă, preţul apei ar putea scădea
La şedinţa Consiliului Local de marţi după amiază a participat, preţ de cinci minute, şi o delegaţie a Aquaterm condusă de directorul Ion Bolovan. Cum primarul nu a fost prezent şi nu părea să fie nicio problemă legată de apă – canal la şedinţă, cei de la Aquaterm au plecat repede. Numai că la finalul întrunirii Petre Bălălău a cerut cuvântul şi le-a spus consilierilor că s-a primit un răspuns de la Prefectură referitor la majorarea tarifelor la apă canal. „Prefectura a trimis către Consiliul Local, pe 8 octombrie, un răspuns la sesizarea pe care noi am făcut-o”, le-a spus Petre Bălălău consilierilor prezenţi la şedinţă. Aceştia au încercat să îl întrebe pe secretarul municipiului, Radu Chirca, ce trebuie să facă acum, că au un punct de vedere de la Prefectură, dar juristul a răspuns că nu a avut timp să studieze adresa primită.
„Urmare a memoriului (…) prin care sesizează faptul că Hotărârea Consiliului Local Curtea de Argeş nr. 67 din 26.06.2014 privind majorarea tarifelor la serviciile de apă şi canalizare menajeră a fost adoptat cu nerespectarea prevederilor legale în materie, vă comunicăm următoarele – Vă rugăm să procedaţi la reanalizarea Hotărârii (…), coroborat cu aspectele sesizate de petiţionari şi, în cazul în care acestea se confirmă, să procedaţi la revocarea actului adoptat (…)”, transmite prefectul Consiliului Local Curtea de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email