Decizia de retrogradare a Argeşului este nulă!

 

După cum se ştie, F.C. Argeş a fost retrogradată în Liga a II a. Avocaţii clubului au făcut recurs şi se aşteaptă judecarea lui. Până atunci, ziariştii de la Gazeta Sporturilor au descoperit o mică „bombă” în acest caz: decizia de retrogradare a 

 

 

Argeşului a fost luată de o comisie a Ligii Profesioniste de Fotbal, nerecunoscută încă de Tribunalul Bucureşti, şi în consecinţă, retrogradarea Argeşului ar putea fi lovită de nulitate!!! Sigur că acum suporterii Argeşului nu pot spune că în sezonul viitor echipa din Trivale va evolua tot în prima Ligă, dar ceva speranţe sunt ca decizia de retrogradare să nu fie pusă în practică. 

De ce s-a amânat de două ori luarea deciziilor

Noul statut al FRF este blocat de peste o lună la Tribunalul Bucureşti, ceea ce înseamnă că modificările făcute pe data de 11 mai 2009 de Adunarea Generală a FRF nu sunt încă operaţionale. Fără a avea un aviz legal, Comisiile LPF funcţionează de la 1 iulie. În aceste condiţii, Comisiile LPF, cea de Disciplină şi cea de Apel nu ar putea lua nicio decizie atâta timp cât nu au acoperire legală. Cu toate acestea, presată de timp, Comisia de Disciplină a judecat cazul clubului F.C. Argeş şi a retrogradat-o miercuri, 8 iulie, din cauza scandalului de „Mită pentru arbitri” în care este implicat patronul Cornel Penescu. Până la 8 iulie, când s-a luat decizia ca F.C. Argeş să fie retrogradată, Comisia de Disciplină amânase în două rânduri luarea unei decizii, sperând să se intre în legalitate. 

„Comisiile n-au avizul ministerului şi al Tribunalului Bucureşti”

Juristul Bogdan Filcea de la Ministerul Tineretului şi Sportului, spunea că „nici o Comisie nu poate funcţiona pe baza modificărilor din Statut fără a avea avizul ministerului, dar şi fără hotărârea Tribunalului Bucureşti”. Iar Comisiile LPF nu au nici avizul ministerului, şi nu au nici decizia de recunoaştere a Tribunalului Bucureşti. În consecinţă, retrogradarea Argeşului este nulă!

Ilie Penescu: „Ne vom căuta dreptatea la TAS”

Ilie Penescu, fratele lui Cornel, spunea despre acest subiect că „ avocaţii noştri verifică legalitatea Comisiilor LPF. Noi vom face recurs până la cel mai înalt for FIFA şi UEFA. Ne vom căuta dreptatea la TAS, aşa cum a făcut şi Marian Iancu de la Timişoara”. 

Dumitru Costin: „Vor avea câştig de cauză la TAS”

Dumitru Costin, reprezentantul AFAN în Comitetul Executiv al FRF a reclamat ilegalitatea acestor Comisii a LPF. „Orice club sau fotbalist care contestă deciziile acestor Comisii ale Ligii ar avea câştig de cauză la TAS”, spunea Dumitru Costin. 

Vali Alexandru: „O procedură formală”

Unul din oamenii importanţi de la FRF, Vali Alexandru, recunoaşte că „pentru modificările statutare, precum cele cu aceste Comisii, este nevoie de avizul Ministerului Tineretului şi Sportului, precum şi de o hotărâre judecătorească. Acum totul funcţionează sub aprobarea Adunării Generale. Restul e procedură formală”.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email