Decembrie – luna spectacolelor la Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”

Aşa cum se întâmplă în fiecare an, la Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” din municipiul nostru s-au desfăşurat, în luna decembrie, mai multe spectacole deosebite. De cele mai multe ori sala de spectacole a instituţiei a fost neîncăpătoare pentru numărul mare de argeşeni care au creat la fiecare eveniment o atmosferă extraordinară.
Unul dintre cele mai importante spectacole a fost concertul susţinut de cunoscutul interpret de muzică populară, Petrică Mîţu Stoian, care a venit pentru prima dată la Curtea de Argeş. Pe tot parcursul spectacolului publicul a cântat şi a dansat alături de interpret, iar la final acesta a părăsit sala în ropote de aplauze. Tot atunci au mai urcat pe scenă Grupul vocal bărbătesc „Rapsozii Argeşului”, dar şi Ansamblul folcloric „Argeşul”, coordonat de coregraful Constantin Anduţă.
De asemenea, Centrul de Cultură şi Arte s-a desfăşurat şi faza finală a Festivalului de Datini de Crăciun şi Anul Nou „Florile Dalbe”. Astfel, au venit în municipiul nostru peste 300 de colindători din judeţ, care au defilat pe Bulevardul Basarabilor, îmbrăcaţi în costume populare tradiţionale specifice zonelor din care provin. Evenimentul s-a încheiat la Centrul de Cultură şi Arte cu Spectacolul de Gală al Grupurilor şi Ansamblurilor reprezentative de urători din judeţul Argeş.
Tot în luna decembrie s-a desfăşurat şi Concertul Tradiţional de colinde susţinut de corul „Orefu” şi invitaţii săi. Astfel, pe scenă au mai urcat corul Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă”, Corul Seminarului Teologic „Neagoe Vodă Basarab”, Corul „Iosif Naniescu” al Protoieriei Curtea de Argeş şi Fanfara Teatrului „Alexandru Davila.
Nu au lipsit nici piesele de teatru oferite de actorii Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti şi nici serbările de sfârşit de an, organizate de preşcolarii şi elevii de la instituţiile de învăţământ din municipiul nostru. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email