Debut literar pentru eleva Andra Pavel

Centrul de Cultură şi Arte „George Topârceanu” a găzduit luni după-amiază lansarea romanului poliţist „Sărutul Morţii”, scris de Oana Stoica Mujea şi Andra Pavel. La eveniment au participat Cristian Mitrofan, managerul instituţiei gazdă, cadre didactice de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”, dar şi colegii de clasă ai Andrei Pavel. Romanul „Sărutul Morţii” este o continuare la altele scrise de Oana Mujea: „Indicii anatomice” şi „Parfumul văduvei negre”. De asemenea, volumul „Indicii anatomice” a fost tradus de o reputată de editură din Marea Britanie şi va apărea în toamnă la Londra, iar lansarea va fi urmată de un turneu de promovare prin Europa. „Vreau să le felicit pe cele două autoare pentru ceea ce au realizat. Mă bucur că au venit la Curtea de Argeş pentru a prezenta acest roman poliţist. Dacă de Oana Stoica mulţi au auzit, acest roman pentru Andra Pavel reprezintă debutul editorial. Noi trebuie să fim alături de ele şi să le încurajăm”, a spus Cristian Mitrofan.
Romanul „Sărutul Morţii”, pe lângă faptul că are peste 400 de pagini, este şi o îmbinare a diferitelor stiluri literare. Chiar dacă a fost scris de două persoane, acest lucru nu se poate observa nici la cea mai atentă lecturare.
Date biografice
Oana Stoica Mujea s-a născut la 20 mai 1981 în localitatea Ştefăneşti, judeţul Argeş. A urmat şcoala generală şi liceul la Piteşti, iar în anul 2005 obţine licenţa în cadrul Facultăţii de Electronică şi Electrotehnică din acelaşi oraş. De asemenea, tot în anul 2005 îi apare şi primul roman intitulat „Stăpânul”, iar un an mai târziu a publicat „Şarama”. Oana Mujea a mai publicat numeroase povestiri în diferite reviste. În prezent este redactor la revista culturală „Argeşul”, dar mai are şi alte colaborări cu alte reviste culturale din ţară.
Andra Pavel, coautoarea romanului „Sărutul Morţii”, s-a născut la 8 februarie 1994 în Curtea de Argeş. În prezent este elevă în clasa a X- a, la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”. Activitatea literară a Andrei a început în revista Şcolii Generale „Basarab I”. Eleva a participat şi la concursul organizat de Romanian Crime Writers Club. Deşi pe primul plan sunt studiile, Andra îşi împarte timpul liber între concursuri şcolare, redactarea revistei Colegiului şi scris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email