Debut la echipa naţională: „Gavroch” – Mihai Răduţ. Diamantul lui Benone Lazăr

Născut la 18 martie 1990, Mihai Răduţ este „Diamantul” lui Benone Lazăr la F.C. Internaţional Curtea de Argeş. Răduţ a debutat la echipa naţională de seniori la 20 de ani şi două luni.

„Va avea un viitor frumos la echipa naţională”

Jucătorul Interului de România, Mihai Răduţ a debutat la echipa naţională în meciul contra Ucrainei. Primul jucător născut după Revoluţie care a evoluat în „naţionala” mare, a jucat doar 7 minute, însă a făcut-o cu mult curaj, şi este de aşteptat ca selecţionerul Răzvan Lucescu să îl folosească şi în următoarele două meciuri din Austria contra Macedoniei şi Hondurasului. Despre debutul lui Răduţ la echipa naţională, preşedintele clubului Internaţional Curtea de Argeş, Emanuel Marinescu, spunea că „a intrat bine în joc, dar n-a avut prea mult timp să arate ce poate. Răduţ n-a avut trac, şi a dat dovadă de acelaşi curaj şi tupeu cu care a jucat şi în Liga a II-a, dar şi în campionatul Ligii I. Sunt convins că va avea un viitor frumos la echipa naţională”.

Lăudat de Răzvan Lucescu

În cantonamentul echipei naţionale din Austria, selecţionerul Răzvan Lucescu face o declaraţie care iese din tipare, lăudându-l fără rezerve pe Mihai Răduţ. „Răduţ este un tânăr jucător foarte talentat. Are 20 de ani şi manevrează cu mare uşurinţă balonul. Este un jucător responsabil care ştie să facă ambele faze ale jocului. Aleargă să recupereze după ce pierde mingea. Pe faza de construcţiei joacă foarte repede şi înţelege extraordinar situaţiile de joc”, spunea Răzvan Lucescu.

Va fi titular în meciurile următoare?

Miercuri 2 iunie, echipa naţională a României va juca împotriva Macedoniei în Austria, la Villach. Meciul va începe la ora 20.00 şi Răzvan Lucescu l-ar putea folosi chiar titular pe Răduţ. Apoi, sâmbătă 5 iunie, România va juca împotriva naţionalei Hondurasului în localitatea St. Veit an der Glan.

Tatuaj a la Beckham, pe ceafă

Mihai Răduţ are trei tatuaje, unul pe ceafă şi câte unul pe antebraţe. Pe antebraţul drept are tatuată ziua de naştere a mamei, pe cel stâng, a tatălui, iar pe ceafă are tatuat un crucifix cu două aripi de vultur. „Sunt fan al lui Manchester, David Beckham este idolul meu, iar tatuajul l-am <furat> de la el”, spune Răduţ.

Dorit de Timişoara şi CFR Cluj

 Tânăra vedetă a Interului de România este în vizorul mai multor echipe. Cea mai interesată pare a fi F.C. Timişoara, dar nici gruparea campioană, CFR Cluj nu este indiferentă de jucător. Evaluat de unii la aproape un milion de euro, Mihai Răduţ este declarat deocamdată netransferabil. Clubul timişorean oferă pentru el şapte jucători, în timp ce clujenii ar oferi bani pentru transferul lui Răduţ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email