De Sfântul Dumitru, argeşenii au venit în număr mare în Piaţa Centrală

Aglomeraţiei mare ieri în Piaţa Centrală. Profitând de faptul că a fost zi de sărbătoare, atât argeşenii cât şi comercianţii din comunele arondate municipiului au venit în număr mare în piaţă. În faţa halei de carne din Curtea de Argeş erau ieri foarte mulţi comercianţi, care vindeau diferite produse. De aici argeşenii puteau cumpăra linguri de lemn, ciorapi de lână, pulovere croşetate, cojoace din blană de miel, căciuli sau tuciuri de diferite dimensiuni.
Fiecare vânzător îşi expune marfa aşa cum poate Lingurile de lemn şi ciorapii sunt aşezaţi pe jos, pe folii de celofan,  în timp ce cojoacele sau pieile de capră erau purtate pe umeri de comercianţii ambulanţi. Nea Nelu, din Corbi, a venit la Curtea de Argeş să vândă căciuli făcute din blană de miel sau cojoace. „Am venit la oraş că e sărbătoare şi vine multă lume la piaţă. Am marfă de calitate şi la preţuri bune pe care le negociez mereu cu clienţii”, spune bărbatul, în timp ce încearcă să atragă un alt cumpărător. „Hai tată să-ţi dau o căciulă groasă, e 10 lei pentru mata, hai că mai discutăm”, spune bărbatul.
„Lingura de lemn la un leu jumate”
Un alt comerciant are aşezate pe o bucată de celofan câteva perechi de ciorapi de lână şi câteva veste şi pulovere pentru copii. „Perechea de ciorapi costă 10 lei, iar vesta aceasta 18 lei negociabil. Astea mai mari sunt la 20 de lei. Sunt foarte călduroşi ciorapii”, spune una dintre comerciante. Vânzătorii spun că majoritatea clienţilor sunt persoane în vârstă, tinerii nefiind atraşi de aceste articole vestimentare. „Cel mai mult vin şi cumpără cei mai în vârstă. Mai cumpără pentru muncă, că sunt mai rezistente. Bărbaţii cumpără pulovere şi ciorapi, iar femeile de prin comunele învecinate iau veste pentru nepoţei. Tinerii nu cumpără pentru că ei sunt cu astea care se poartă acum. Mai mult cei de la ţară cumpără”, spune tanti Maria.
Prin faţa Halei de Carne se limbau ieri mai multe femei care vindeau linguri de lemn. „Hai doamnă, că sunt ieftine şi bune. Le dau cu un leu jumate de bucată, dacă iei mai multe las la preţ”, strigă o vânzătoare încercând să atragă clienţii. Nici comercianţii de tuciuri nu au prea mare succes. Argeşenii vin, se uită, întreabă de preţ şi pleacă apoi. „Mai mult se dau astea mici de mămăligă. Astea costă 13 lei, iar cele mai mari ajung şi la 200 de lei. Mai negociem cu omul şi ne înţelegem”, spune un tânăr comerciant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email