De sâmbătă, Cristian Mitrofan este preşedinte cu acte în regulă al PNL

Sâmbătă a avut loc adunarea generală de alegeri a PNL Curtea de Argeş. La întrunirea liberalilor din municipiu au participat vicepreşedintele PNL, Mircea Diaconu, senatorii Ioan Popa, preşedinte al PNL Argeş şi Ionuţ Zisu, deputatul Theo Nicolescu, Constantin Polexe, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, primarul Nicolae Diaconu, primari liberali din alte localităţi, reprezentanţi ai conducerii PNL Piteşti şi PNL Câmpulung şi 137 de liberali din municipiu. A fost prima adunare după mulţi ani la care s-a înregistrat o prezenţă atât de numeroasă, după cum au subliniat mulţi dintre vorbitori.
Adunarea a început cu un scurt discurs al primarului Diaconu. „Suntem într-o alianţă, într-o familie. Vă mulţumesc pentru modul în care am colaborat şi să dea Dumnezeu ca mâine să fie mai bine”, a spus primarul. Preşedintele interimar al PNL Curtea de Argeş, viceprimarul Cristian Mitrofan, a citit ordinea de zi, care cuprindea o dare de seamă asupra activităţii din perioada mai 2012 – martie 2013, şi alegerea preşedintelui şi a Biroului Permanent Local. Mitrofan a vorbit despre cei trei preşedinţi care s-au succedat la conducerea PNL Curtea de Argeş în ultimul an – Nicolae Derviş, Dumitru Cosmescu şi Mitrofan, şi despre eforturile făcute pentru coagularea organizaţiei şi renovarea sediului.
„Niciodată nu vom mai avea astfel de procente ca la alegerile acestea!”
După ce Mitrofan a terminat raportul, Ioan Popa a preluat conducerea şedinţei. „Vă mulţumesc pentru eforturile făcute în campanie. Rezultatele sunt de excepţie, cred că va trece mult timp până când vom mai obţine rezultatele acestea”, le-a spus senatorul Popa colegilor din PNL. El a vorbit şi despre „convulsiile” prin care a trecut organizaţia din Curtea de Argeş anul trecut. „Costinel Vasilescu, fostul preşedinte, a părăsit partidul şi a trecut la adversari (la PDL – n.a.). Mulţumesc dlui. Mircea Diaconu, senator atunci, pentru înţelepciunea de care a dat dovadă şi pentru felul în care a soluţionat criza de la Curtea de Argeş”, a afirmat Popa.
„Procentele obţinute la ultimele alegeri sunt fenomenale, le citim cu plăcere, dar au caracter de unică folosinţă, în sensul că nu se vor mai repeta niciodată”, a spus Mircea Diaconu, adăugând că „primul test real vor fi alegerile europarlamentare, când vom număra alte procente, cele reale, prin urmare ar fi cazul să ne canalizăm toate energiile ş să ne mobilizăm, pentru că orice decizie şi negociere viitoare se vor baza pe acele procente”.
Şirul discursurilor a continuat cu alocuţiunile foştilor preşedinţi, cu ale parlamentarilor prezenţi, cu al vicepreşedintelui Consiliului Judeţean. Au vorbit, de asemenea, Adrian Miuţescu, fost deputat şi fost preşedinte al PNL Argeş, care a spus că participă la a opta adunare generală de alegeri de după 1990. „Situaţia organizaţiei Curtea de Argeş, după trei ani de frământări, este una liniştită şi de bun simţ”, a spus Miuţescu. Aurel Ilea a mărturisit – „Dle. viceprimar, vreau să vă văd primar peste trei ani!”, moment în care Mitrofan a spus că va candida pentru Primărie la alegerile din 2016.
Rezultate
În urma votului, noua echipă de conducere a PNL Curtea de Argeş este compusă din Cristian Mitrofan, preşedinte ales cu 128 de voturi, şi niciunul împotrivă, iar din Biroul Permanent Local fac parte – Mădălin Marinescu (99 de voturi), Călin Constantin (98 de voturi), Sandu Nichita (98 de voturi), Ioan Cozma (97 de voturi), Liviu Nicolae (97 de voturi), vicepreşedinţi, Dan Ilea (96 de voturi), Adrian Coşa (95 de voturi), Ioan Ghiţă (87 de voturi), Nicolae Derviş (82 de voturi), Robert Badea (78 de voturi), Gheorghe Popa (73 de voturi), Gheorghe Iordăchescu (72 de voturi), Leonard Bădoiu (72 de voturi), Mihail Badea (70 de voturi), Gheorghe Olteanu (66 de voturi), Constantin Stanca (65 de voturi), Ion Stoica (61 de voturi).
„Am făcut cea mai transparentă şi mai bine organizată adunare generală, ceea ce reprezintă temelia unui mandat solid, fără contestări, care, după cum a început, sigur o să aibă rezultate foarte bune”, ne-a declarat preşedintele Mitrofan. „Foarte multă lume cunoscută şi-a exprimat dorinţa de a intra în PNL”, a mai spus acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email