De Paşte argeşenii se înnoiesc cu haine de la second-hand

Sărăcia îi împinge pe argeşeni spre târgul second-hand, care se organizează săptămânal în municipiul nostru, chiar şi acum în preajma sărbătorilor pascale. Din cauza veniturilor tot mai mici în comparaţie cu preţurile tot mai mari din magazine, mulţi argeşeni au ajuns să cumpere haine şi încălţăminte la mâna a doua, mai ales că marfa este pe alese şi foarte accesibilă la preţ. În plus, unii sunt de părere că hainele din târgul second-hand sunt de o calitate mult mai bună decât cele noi care se găsesc în multe dintre magazinele din oraş..
Clienţi de toate vârstele în târgul second-hand
În pragul sărbătorii pascale, când, după tradiţie, se spune că este bine să te înnoieşti, foarte mulţi oameni merg la târg pentru a-şi cumpăra haine „noi”. Ieri, în târgul din municipiu, încă de la primele ore comercianţii au simţit că vor avea o zi aglomerată. „E şi cald şi cred că va veni lumea. Acum de Paşte vin mulţi să îşi mai cumpere ceva ca să se înnoiască, aşa cum spune tradiţia. Avem lucruri bune care zic că nu sunt purtate. Avem clienţi de toate vârstele, dar în special pensionari sau oameni trecuţi de 40 de ani, care nu stau aşa bine cu banii. Aceştia cumpără haine ieftine, la grămadă. E drept că mai sunt şi puştanii care cumpără de astea de firmă, dar ei au bani. La noi preţurile sunt mai mici decât în magazine şi de-aia vine lumea”, spune Dan, un comerciant din târg.
Reduceri de sărbători
În această perioadă negustorii au şi „reduceri de Paşti”. „Păi avem la reducere produsele de iarnă care nu s-au vândut. Acum cei interesaţi pot găsi la noi pulovere la 10 lei, şi geci de firmă la 20 – 30 de lei. Sunt mulţi care cumpără acum haine pentru iarna viitoare”, spune un alt comerciant. Argeşenii au profitat şi ei de ziua frumoasă şi au venit în număr mare în târgul second-hand. „Am venit să îmi cumpăr o fustă şi câteva cămăşi pentru că le iau foarte ieftin de aici şi zici că sunt noi. În plus, au foarte multe modele că nici nu ştiu pe care să o aleg. De aici îmi cumpăr o cămaşă cu 8 – 10 lei, iar în magazinele din oraş o găsesc la cel puţin 30 – 40 de lei. Mie de abia îmi ajunge salariul să plătesc cheltuielile de întreţinere şi să îmi iau medicamente şi mâncare”, spune Mariana Preda, din municipiu.
5 lei perechea de adidaşi la grămadă
După cum spun comercianţii cu care am stat de vorbă, cei mai mulţi dintre cei care vin să cumpere sunt oameni cu venituri reduse, majoritatea fiind pensionari, dar acest lucru nu este neapărat o regulă, deoarece în târg vin şi oameni cu o situaţie materială foarte bună. „Am câţiva clienţi cu bani ca să zic aşa. Ei îmi spun să le aduc ce îşi doresc, iar când găsesc hainele îi anunţ. Le dau doar lucruri de firmă, dar la preţuri bune, mult mai ieftine decât în magazine”, spune Dan.
Comercianţii au adus în târg foarte multă încălţăminte cu preţuri cuprinse între 5 lei perechea la grămadă şi peste 100 de lei la pantofi sport de firmă. „De mulţi ani de zile îmi cumpăr pantofi de aici şi sunt foarte mulţumit. Pe un pantof de piele dau 20 de lei şi e foarte rezistent. Dacă ştii să cauţi găseşti lucruri bune. În magazin dai peste 100 de lei pentru o pereche de pantofi de piele. La copii le cumpăr adidaşi de aici, chiar şi pentru şcoală. Târgul acesta ne scapă de foarte multe probleme”, spune Ramona Zoican, din municipiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email