„De multe ori renunţăm la drepturile noastre numai de urâtul funcţionarilor şi a privirilor atât de noroioase!”

În ultimele zile cititorii noştri au scris o mulţime de comentarii, pentru mai toate materialele publicate pe site-ul ziarului nostru. Toate părerile ar merita să fie publicate şi în ediţia printată a Interesului Argeşean, dar, din motive de spaţiu, trebuie să ne limităm la câteva.
Multe şi interesante comentarii a stârnit editorialul intitulat „Nimeni nu este de neînlocuit. Nici funcţionarii din Primărie, chiar dacă ei cred altfel”. Vă prezentăm mai jos câteva dintre comentariile postate la acest text. „Astea sunt promisiunile electorale?”, se întreabă un cititor care semnează John, şi care detaliază astfel. „Angajaţii primăriei ar trebui să rezolve problemă canalizării menajere de pe strada Râmnicu Vâlcea, care a costat apoximativ 1 milion dolari .Dacă spuneţi că primarul este un băiat bun cu angajaţii din subordinea să ar trebui să fie un băiat rău cu cei ce au făcut această lucrare, cum s-a recepţionat ea şi ce au făcut angajaţii primăriei pentru a lucrarea să fie folositoare cetăţenilor şi nu un coşmar”.Acelaşi cititor mai comentează – „Sensul giratoriu de la inersecţia Făgăraş a costat 1,8 miliarde vechi în timp ce unul asemenea la Vâlcea sau Piteşti a costat aproximativ 0,6 miliarde vechi şi puteţi verifică acest lucru. Ghenele de gunoi menajer din oraş arată ca în Evul Mediu şi plătim pe gunoi preţ echivalent Evul Psd”.
„Astea sunt promisiunile electorale ?”
Alt editorial, cu titlul „Cum mi-ar plăcea să fie la Curtea de Argeş în 2011”, are, de asemenea, comentarii interesante. Iată câteva dintre ele. „Cred că aţi atins un punct foarte sensibil al administraţiei publice locale care, în loc să se reformeze, să se modernizeze în sprijinul oricărui cetăţean şi al dezvoltării urbei noastre, această administraţie ţine pasul pe loc. Toţi vor drepturi mai multe, salarii mai mari, sporuri şi indemnizaţii de hrană acordate chiar într-un mod nelegal, fără că aceştia care conduc oraşul să arate grijă faţă de oraş, de proprietatea publică, de siguranţa cetăţeanului, de curăţenia oraşului, faţă de imaginea oraşului când vin ploi torenţiale, faţă de modul cum se cheltuiesc banii publici”.  „Crudul adevăr”, crede despre articol un alt cititor al site-ului, care îşi justifică afirmaţia astfel – „Foarte bun articol, ca toate de altfel. Numai că: câinii lătra ursul … .Degeaba vedem noi, poporul, realitatea dacă cine trebuie nu o vede. Avem atâtea persoane specializate care ar putea servi oamenii cu zâmbetul pe buze, dar nu se găsesc locuri pentru ele, în schimb avem toate păpuşile de tinichea la birouri. De multe ori renunţăm la drepturile noastre numai de urâtul funcţionarilor şi a privirilor atât de noroioase. Dar căutaţi-v[ puţin mai adânc prin buzunare şi veţi vedea că râd la foc automat. Ruşine: avem timp de orice numai de corectitudine nu”.  
„Un pas înainte”
Donaţiile făcute de Walter Stegner continuă să suscite comentarii multe pe site-ul nostru. Articolul referitor la noul cabinet stomatologic care va funcţiona în Spitalul Municipal, cabinet plătit integral de Walter Stegner, a fost citit de sute de persoane, unele dintre ele postând şi comentarii. Iată unul dintre ele. „Datorită unui om, Curtea de Argeş beneficiază de un serviciu modern, ceea ce este lăudabil. Anumiţi oameni din oraş însă denigrează atât de mult anumite acte de bunăvoinţă – asta doar din invidie şi primitivism – încât eu mă întreb dacă noi, oamenii din Curtea de Argeş, merităm să primim ceva, fie degeaba, fie cu bani. Suntem atât de primitivi în gândire şi în acţiuni încât oamenii civilizaţi din afara ţării rămân uneori şocaţi când ne privesc. Fac remarca asta la adresa acelor mulţi destepţi din oraş care au tot criticat actele acestea de caritate”. Alt comentariu este făcut din alt punct de vedere. „Desigur, trebuie să luăm în calcul şi vreun interes. La un moment dat se va pune şi problema asta care vă fi firesc de cerut, nu !? Este o ecuaţie cu două înţelesuri. Cert este că la rezolvare oricum ai da-o oraşul s-a ales cu ceva”.

Un cititor ne-a trimis şi o poezie.  
„Iar ninge, iar, şi vremea e frumoasă
Dar ce folos, că-i sărăcie-n casă
Ningea şi-n vremurile – apuse
Nimic n-aveam, dar ne erau ajunse.

Ne plângem azi, prezentul , ne plângem şi trecutul
Nu conştientizăm:de-ar învia “tăticul”
Cartelele cu peşte ne-ar umple buzunarul
Iar masa ne-ar fi plină, la fel că şi paharul”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email