De la şcoală, direct la spital, în comă

O elevă în vârstă de 18 ani, de la Liceul Tehnologic „Ferdinand I” din municipiul nostru se află în comă la Spitalul Judeţean din Piteşti, după ce a suferit un atac cerebral. Se pare că tânăra a fost certată de părinţi, după ce aceştia au fost anunţaţi de dirigintă că fata a fost prinsă fumând la şcoală.
Tânăra a fost dusă la spital cu un taxi
Carolina Ruxandra Bănăţeanu se afla la ore, joi, când dintr-o dată i s-a făcut rău. În momentul în care au observat că tânăra nu se simte bine, colegii au transportat-o cu un taxi la Spitalul Municipal Curtea de Argeş, unde a stat mai multe ore, timp în care starea de sănătate i s-a agravat. Din păcate, vineri, la Spitalul Municipal Curtea de Argeş nu s-a aflat nimeni care ar fi putut să ne ofere mai multe amănunte despre starea de sănătate sau despre diagnosticul Carolinei.
„Stăteam în bancă cu ea, la ora de engleză şi dintr-o dată mi-a spus că se simte rău şi că o doare foarte rău capul. Am cerut voie doamnei profesoare să o duc până la baie, să se spele puţin pe faţă. Ne-a lăsat să mergem, dar în acest timp Carolina de-abia se mai ţinea pe picioare. La baie s-a întins pe gresie şi spunea că o doare foarte rău capul. Avea ochii roşii şi ardea foarte tare. Astfel, ne-am hotărât să o ducem la spital şi am luat un taxi care era chiar în faţa liceului. Ea se simţea tot mai rău şi a vomitat. La spital, medicii au preluat-o şi nu ne-au mai spus mare lucru. Unul dintre asistenţi ne-a spus că are glicemia peste 400 şi este în comă diabetică. Am sunat apoi pe mama ei, care a venit la spital şi de aici nu mai ştiu ce s-a întâmplat”, ne-a spus Bianca, una dintre colegele elevei.
După mai multe ore în care durerea de cap i s-a accentuat, Carolina a fost transportată la Spitalul Judeţean din Piteşti, iar apoi, cu un elicopter SMURD, la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Bucureşti. Însă, doctorii au retrimis-o vineri la unitatea spitalicească din Piteşti, pacienta fiind în stare gravă, de comă, cu activitate cerebrală inexistentă.
Eleva s-a certat cu părinţii şi cu diriginta după ce a fost surprinsă fumând la şcoală
Potrivit colegilor, eleva a fost surprinsă cu o zi înainte de accident de către dirigintă, în timp ce fuma în şcoală. Cadrul didactic i-a anunţat telefonic pe părinţii fetei despre incident, iar joi, când aceasta a revenit la cursuri, i-a reproşat dirigintei faptul că i-a înştiinţat mama despre ceea ce s-a întâmplat. „Tânăra a fost surprinsă de dirigintă în timp ce fuma în şcoală. I s-a atras atenţia, iar apoi diriginta a sunat-o pe mama elevei şi i-a spus ceea ce s-a petrecut. Fata a venit a doua zi la şcoală şi i-a reproşat doamnei diriginte faptul că i-a înştiinţat pe părinţi. Însă, nu a existat nici o ceartă la şcoală, care să provoace un asemenea eveniment. Elevii se înţeleg foarte bine cu doamna dirigintă, motiv pentru care au şi chemat-o în momentul în care Carolinei i s-a făcut rău. Au mai fost probleme şi acum doi ani, când se fata se afla în clasa a X- a. Atunci chiar a promis că se lasă de fumat”, a declarat Ana Răduţu, directorul  Liceul Tehnologic „Ferdinand I”.
Sâmbătă, fata era încă în comă, conform poliţiştilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email