De la începutul acestui an, Peste 1.700 de pensionari au împrumutat bani de la CARP

Peste 700 de pensionari argeşeni au solicitat, luna trecută, împrumuturi la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Curtea de Argeş (CARP). „În luna martie am acordat 732 de împrumuturi, iar de la începutul acestui an, nu mai puţin de 1.743 de membrii s-au împrumutat la CARP. Din numărul total al acestora, jumătate sunt în valoare de peste de 2.000 de lei. Mai mult decât atât, o parte însemnată din numărul împrumuturi au fost în valoare de 7.000 de lei, sumă care reprezintă plafonul maxim de împrumut”, a declarat Apostol Zamfira, preşedintele CARP.
Totodată, conducerea CARP acordă, în fiecare lună, ajutoare nerambursabile membrilor care întâmpină diferite probleme. Însă, în acelaşi timp, vârstnicii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii pentru a primi aceste ajutoare financiare. „Numai în luna martie am oferit 24 de ajutoare de tratament în valoare totală de 8.900 de lei. Astfel, au fost sprijiniţi oameni care suferă de diferite boli incurabile, cei care au avut nevoie de proteze dentare, aparate auditive, operaţii de înlocuire de cristalin sau alte persoane care se confruntă cu diverse probleme de sănătate specifice vârstei. În plus, am continuat şi campania de premiere a familiilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie şi am oferit câte 200 de lei unui număr de 10 cupluri”, a mai spus Apostol Zamfira.
De asemenea, membrii CARP beneficiază la sediul instituţiei de o serie de servicii gratuite sau la preţuri foarte mici. „Venim în sprijinul membrilor noştri cu consultaţii medicale, servicii de fizioterapie şi frizerie, toate în condiţii de gratuitate”, a spus preşedintele CARP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email