De la începutul acestui an, 2.500 de pensionari au împrumutat bani la CARP

Numărul pensionarilor argeşeni care apelează la un împrumut la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) a crescut simţitor în ultima perioadă. Cei mai mulţi dintre aceştia au nevoie de bani pentru medicamente, pentru plata facturilor sau pentru a-şi ajuta copiii ori nepoţii. Pentru vârstnici, CARP este poate chiar ultima sursă de ajutor bănesc la care se mai încumetă să apeleze.
Pensiile mici şi perioada grea din punct de vedere economic prin care trecem cu toţii sunt principalele cauze care îi determină pe pensionari să solicite împrumuturi la CARP. „Datorită faptului că nevoile cotidiene sunt mai mari, din cauza faptului că au crescut preţurile, CARP a devenit un sprijin permanent pentru pensionari. Spre exemplu, doar în luna aprilie am acordat 713 împrumuturi, dintre care 10% sunt în valoare de peste 3.000 de lei. Mai mult decât atât, de la începutul anului s-au acordat peste 2.500 de împrumuturi, ceea ce înseamnă că mai mult de 17% din numărul de membri au apelat la sprijinul nostru”, a declarat Apostol Zamfira, preşedintele CARP.
Motivele care îi determină pe pensionari să apeleze la un credit sunt dintre cele mai diverse, însă cei mai mulţi spun că iau bani pentru medicamente sau pentru lucrările agricole. „Din informaţiile pe care le avem, luna trecută, cei mai mulţi pensionari au luat bani pentru lucrările agricole de primăvară, dar şi pentru Sfintele Sărbători de Paşti. Totodată, oamenii mai împrumută bani pentru medicamente sau pentru a-şi plăti facturile”, au mai spus reprezentanţii CARP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email