De la 1 iulie gunoiul trebuie colectat selectiv, pe patru categorii

De la 1 iulie 2019, trebuie să adunăm deșeurile selectiv, pe patru fracții: plastic, sticlă, hârtie și menajer, conform unei ordonanţe de guvern. Cei care vor face acest lucru, ar urma să plătească mai puțin la salubritate, sau chiar deloc.

Asrfel, toate primăriile sunt obligate să asigure colectarea deșeurilor pe patru fracții. Până acum exista obligativitatea, dar se putea colecta pe două fracții, pe cea umedă și pe cea uscată.

„În municipiul Curtea de Argeș, în cartierele de blocuri, există 30 de platforme betonate pentru colectarea deșeurilor menajere de la asociațiile de proprietari; la fiecare punct de colectare a deșeurilor menajere sunt amplasate containere de 1,1 mc pentru colectarea selectivă a deșeurilor, acestea fiind ridicate zilnic de operator, respectiv de S.C. Financiar Urban SRL.

Pentru cetățenii care locuiesc la case, deșeurile reciclabile generate  în gospodărie sunt ridicate de două ori pe lună, respectiv în prima și a treia zi de vineri a fiecărei luni calendaristice. Deșeurile reciclabile ridicate de operator de la asociații (zilnic) și de la gospodării (de două ori pe lună) sunt transportate la Stația de  transfer din Curtea de Argeș, unde sunt compactate pe categorii de  deșeuri reciclabile (hârtie- carton, plastic, sticlă) în vederea valorificării lor”, spune Constanţa Cârstea, de la Compartimentul Mediu din Primărie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email