De la 1 aprilie, salubrizarea străzilor trebuie să se facă „de regulă” doar noaptea

Vine, sau a venit deja primăvara, iar străzile din Curtea de Argeş vor trebui salubrizate conform programului prevăzut în Regulamentul serviciului public de salubrizare stradală a municipiului, Regulament aprobat de Consiliul Local în 2019.

Documentul, copiat din lege, este optimist şi reglementează nişte lucruri care nu s-au făcut niciodată la Curtea de Argeş şi probabil că nici nu se vor face prea curând, cum ar fi spălarea cu detergent a străzilor. În acelaşi timp însă, el reglementează perioada în care străzile pot fi măturate.

„Măturatul manual se efectuează, de regulă, în intervalul orar cuprins între 22,00-06,00 în perioada 1 aprilie – 1 octombrie, pe arterele care au sistem de iluminat public corespunzător şi între 08,00-16,00 în perioada 1 octombrie – 1 aprilie; măturatul manual se poate efectua şi între orele 8,00-16,00 pe toata perioada anului”, prevede Regulamentul serviciului public de salubrizare stradală. Totuşi, „pentru evitarea formării prafului şi pentru crearea unui climat citadin igienic, operaţia de măturare va fi precedată de stropirea carosabilului sau a trotuarelor cu apă, dacă praful nu este umectat ca urmare a condiţiilor naturale sau dacă temperatura exterioară, în zona măturată, nu este mai mică decât cea de îngheţ”.

Străzile trebuie spălate

O altă prevedere este aceea conform căreia  „măturatul mecanic se efectuează atât în intervalul orar cuprins între 22,00-06,00 cât şi în intervalul orar cuprins între 08,00-16,00, pe toată durata anului, cu excepţia zilelor când condiţile meteo nu sunt favorabile desfăşurării acestei activităţi (ninsori, gheaţă, polei)”. Dacă nu ştiaţi, străzile trebuie spălate „de regulă în intervalul orar cuprins între 22,00-06,00 şi numai în zilele în care temperatura minimă nu este inferioară valorii de 120 C”, iar „stropitul se efectuează în intervalele orare 06,00-12,00 şi 16,00- 22,00 în perioada 1 mai – 1 octombrie”.

Ce-i drept, acum, cu toate lucrările care se fac la trotuare, e mai greu cu măturatul. Pe unde nu au fost puse pavele încă nu se poate „salubriza” pământul de pe trotuare, iar acolo unde lucrările nu sunt finalizate măturatul se face mai greu. Proiectul prin care sunt modernizate trotuarele are termen de finalizare sfârşitul anului, dar reprezentanţii administraţiei locale dar şi ai constructorului spun că lucrările vor fi gata mai devreme, astfel încât centrul municipiului va putea fi salubrizat corespunzător vara aceasta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email