De înființarea cimitirului de lângă Transgaz se vor ocupa preoţii

La Curtea de Argeş morţii nu mai au loc în cimitire, este concluzia la care au ajuns reprezentanţii administraţiei publice locale. Ca să rezolve această problemă, edilii vor să înființeze un cimitir nou pe strada Valea Iaşului, lângă staţia Transgaz. Construcţia acestui nou cimitir a fost impusă de numărul de locuri de înmormântare limitat pentru cele două parohii din zona de nord a municipiului. Cei care au făcut demersuri pentru înfiinţarea cimitirului sunt preoţii de la parohiile Sf. Împăraţi Constantin şi Elena şi Sf. Vasile cel Mare, situate pe străzile Valea Iaşului şi Albeşti.

Încă de acum câţiva ani autorităţile locale din Curtea de Argeş au ajuns la concluzia că este mare nevoie de amenajarea unui nou cimitir pentru municipiu. S-a identificat terenul, s-au făcut câteva planuri şi, cam atât la vremea respectivă. Anul acesta însă, aceleaşi autorităţi şi-au dat seama că locurile din cimitirul municipiului sunt din ce în ce mai puţine, urmând ca în scurt timp să nu mai fie deloc, aşa că au reluat discuţia despre noua locaţie unde argeşenii să îşi doarmă somnul de veci, pe strada Valea Iaşului, la ieşirea din municipiu. O astfel de investiţie, deşi foarte necesară, va costa destul de mulţi bani şi, din câte se pare, banii au fost şi motivul pentru care până acum nici nu s-a mai luat în discuţie acest subiect.

Nu sunt bani nici pentru morţi

„În acest an nu ne putem permite înființarea unui nou cimitir, însă dacă preoții de la cele două parohii vor dori să înființeze și să administreze cimitirul, noi le punem la dispoziție terenul”, a declarat primarul Nicolae Diaconu. Cum locurile de veci la cimitirul municipal sunt pe zi ce trece mai puţine, proiectul pentru noul cimitir ar urma să fie întocmit cât mai curând, mai ales că preoții Vasile Barbu și Sandu Constantin, în principiu sunt de acord cu propunerea edilului.

Primarul Nicolae Diaconu a spus că zona aleasă este cea mai potrivită, în primul rând pentru că aparţine municipalităţii, şi apoi şi pentru că acolo nu se poate construi nimic din cauza mirosului şi a reţelelor de deasupra terenului. Discuţii referitoare la amenajarea unui nou cimitir s-au purtat din 2008, dar abia în 2011 a fost aprobată decizia locală, iar acum, în 2016, încă nu s-a făcut nimic.

 

Gina Grigorescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email