De ce vă permiteţi să luaţi din pensia părinţilor noştri?!

De puţine zile a început distribuirea pensiilor aferente acestei luni, pensii care intră sub incidenţa noii legi, mult discutate şi mult contestate. Părinţi mei, şi părinţii dumneavoastră, au luat, sau urmează să primească, banii la care s-au gândit şi au sperat cei 30 – 40 de ani de muncă. Fiecare dintre cei care ia acum bani pe un cupon de pensie a lucrat zeci de ani, a plătit zeci de ani, a sperat zeci de ani că va apuca perioada în care se va odihni şi va trăi decent din banii pe care i-a tot dat, lună de lună, ca să nu moară de foame la bătrâneţe. Acum, pensionarii au ajuns într-o situaţie la care nu s-au gândit nici în cel mai negru coşmar al lor. Nici măcar Ceauşescu nu cred că a reuşit să-i umilească atât de mult cum o fac cei care ne guvernează astăzi.

Nu vreau să fac acum şi aici calcule, vă spun doar ce mi-a povestit un pensionar, mama mea sau mama dumneavoastră. A muncit 35 de ani, a avut studii superioare şi toate gradele didactice pe care putea să le obţină. A ieşit la pensie cu puţin peste 12 milioane, iar luna aceasta a primit cu aproape 500 de mii mai puţin. Nu vă strâmbaţi, pentru un pensionar 500 de mii este o sumă importantă, mai ales dacă ştie că venitul lui este de acum mai mic cu jumătate de milion. Vorbim despre solidaritate aici?! Vi se pare un act de solidaritate să condamni un om să nu-şi mai permită să-şi cumpere jumătate din medicamentele pe care trebuie să le ia, ca să nu moară?! Cu cine să fie solidară mama mea sau mama dumneavoastră, cu cei care fac săli de sport de 350 de milioane de euro, jumătate din bani ajungând în buzunarele ştiute?! De ce să sufere părinţii mei şi părinţii dumneavoastră pentru că sunt unii atât de nepricepuţi sau atât de hoţi încât s-au topit miliarde de euro prin conturile lor, numai că pe stradă sau în oraş nu se vede nici un leu?!

Nu îmi place să scriu despre cei care ne guvernează, cred că o fac foarte bine jurnaliştii din Capitală, cei care au acces la multe şi importante informaţii mai repede decât noi. Legea pensiilor şi-a produs efectele însă şi la Curtea de Argeş, şi la Albeşti sau Cicăneşti, iar cei care suferă sunt toţi oamenii maturi, cărora cu dispreţ le spun „bătrâni” politicienii aflaţi, temporar, chiar dacă ei cred altfel, într-o funcţie din care clamează „solidaritatea” şi „responsabilitatea” şi „austeritatea” şi alte asemenea, cuvinte al căror sens nu cred că îl înţeleg pe deplin.

Pe tatăl meu sau pe tatăl dumneavoastră nu îi interesa politica, până de curând. De când cu toate discuţiile acestea legate de scăderea pensiilor, sunt extrem de atenţi la declaraţiile oficiale. Tatăl meu sau tatăl dumneavoastră au pierdut liniştea aceea care trebuie să vină odată cu bătrâneţea. Nu sunt la fel de împăcaţi precum părinţii lor la aceeaşi vârstă, au alte necazuri şi preocupări.

Să-i ferească Dumnezeu pe cei care au greşit de furia celor care sunt înţelepţi prin vârstă, disperaţi prin venituri şi furioşi pe viaţa la care sunt condamnaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email