De ce sunt schimbaţi din funcţii oamenii care şi-au demonstrat competenţa ?! Pentru că nu au carnetul de partid care trebuie

Ziarul nostru a scris despre schimbarea din funcţie a directorului Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă”, dl. profesor Costel Gheorghe. Pur şi simplu, dlui. directori i s-a încheiat mandatul, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean nu i l-a mai prelungit. În cazul directorilor de licee, am aflat de la dra. Luminiţa Negrilă, liderul sindicaliştilor din învăţământ din zonă, propunerile se fac de către Inspectoratele Şcolare, iar numirile vin de la ministerul de resort, ca urmare a propunerilor despre care vorbeam. În cazul dlui. Costel Gheorghe, propunerea nu a mai venit. Simplu. Dl. inspector general, Gabriel Bratu, nu a mai considerat că este cazul să-i prelungească mandatul, din motive numai de domnia sa ştiute, dar pe care noi putem să le intuim. Ironia este că, în urmă cu numai o lună, ministrul Educaţiei îi trimitea dlui. director al Colegiului din oraşul nostru, nominal, o diplomă pentru rezultatele excelente obţinute la olimpiadele, atenţie, internaţionale. Dar, la cât de coerent este dl. inspector general în acţiunile domniei sale, nu ne miră asta. Ne miră, însă, altceva. Când au fost corecţi Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Argeş, când i-au dat diplomă de excelenţă, şi aceea scrisă cu greşeli de ortografie, dar asta e o altă discuţie, sau când au considerat că, dintr-odată, nu mai e competent, şi „l-au lăsat la vatră”?!

Nimeni nu este etern pe vreo funcţie, sunt perfect conştientă de acest lucru, dar se presupune că suntem în progres, că dăm jos ceea ce nu e bun ca să punem în loc altceva mai bun. Nu vreau eu să spun aici că noul director nu este o persoană onorabilă, un profesor de calitate, dar mă interesează cum s-a schimbat, cum a decăzut, profesional vorbind, managerial, adică, dl. director Costel Gheorghe, în opinia celor care decis soarta învăţământului argeşean. Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” are rezultate extraordinare datorită cadrelor didactice, elevilor şi conducerii unităţii şcolare. Dacă directorul nu s-ar fi implicat atât cât a făcut-o, poate că şcoala nu ar fi avut atâţia olimpici cu care să se mândrească şi dl. Bratu, la o adică, la întrunirile domniei sale de la minister. Ce i s-a reproşat dlui. Costel Gheorghe în afara faptului că i s-a terminat mandatul?! Nimic.

De fapt ar fi ceva. Dl. profesor are 20 de ani de când conduce „Vlaicu Vodă”, ca director sau director adjunct. Au trecut peste domnia sa multe guvernări, de toate culorile, dar a reuşit să rămână în funcţie, fără carnet de partid. De data asta însă, profesionalismul său nu a mai fost de ajuns. Carnetul de partid, neapărat o anumită culoare, ar fi fost garanţia prelungirii mandatului fără probleme. Exemple avem, nenumărate, pe la toate şcolile din municipiu. Şi nu numai la şcoli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email