De ce se ceartă primarul şi viceprimarul

Uniunea Social Liberală (USL) nu a ajuns, practic vorbind, şi la Curtea de Argeş. Liderii celor două principale formaţiuni politice implicate, PSD şi PNL, au declarat că nu s-a semnat încă niciun protocol la nivel local. De altfel, senatorul liberal Mircea Diaconu afirma, la ultima conferinţă de presă pe care a susţinut-o la Curtea de Argeş, că e posibil să se lase libertatea totală organizaţiilor locale în ceea ce priveşte stabilirea modului de colaborare între liberali şi social democraţi.
Şeful PNL Argeş, Iani Popa declara, cu ocazia aceleiaşi conferinţe de presă, că are o „presimţire” că la Curtea de Argeş candidatul USL pentru fotoliul de primar va fi viceprimarul Costinel Vasilescu. Cel nominalizat a spus că ar prefera „liste comune” şi a evitat să spună dacă ar candida sau nu.
Preşedintele PSD Curtea de Argeş, primarul Nicolae Diaconu, a mărturisit, vizavi de acest subiect – „Nu am nimic împotriva candidaturii dlui. Vasilescu, iar eu nu mi-am manifestat încă dorinţa de a candida”.
„Mai avem nevoie de viceprimar?!”
Între primii doi oameni din Primăria Curtea de Argeş au apărut, cel puţin la şedinţele de Consiliu Local, discuţii aprinse. De ceva vreme, vicele Vasilescu nu stă lângă primar la şedinţe, lucru remarcat şi de ceilalţi aleşi. Mai mult decât atât, luările de cuvânt nu lasă să se vadă o relaţie prea apropiată între cei doi. Viceprimarul a spus că „există o relaţie de subordonare între mine şi dl. primar, una normală din punct de vedere profesional, o relaţie în baza căreia eu primesc sarcini de la domnia sa”. Vasilescu spune despre el că e un „jucător”, iar în şedinţele de Consiliu Local cu scandal, „cei care s-au simţit lezaţi au ridicat puţin tonul”.
Primarul Nicolae Diaconu crede acelaşi lucru, că între el şi viceprimar există o „relaţie normală”, dar că viceprimarul pare „interesat” sau „neinteresat” de anumite lucruri. În ceea ce priveşte posibila colaborarea la nivel local între PSD şi PNL, spune că are anumite dubii. „Nu s-a pus problema deocamdată să se meargă până la nivel local cu candidaturi comune. Am dubii că ar putea funcţiona bine. În afară de dragostea celor doi lideri, Victor Ponta şi Crin Antonescu, mai sunt multe de făcut şi de plăcut, până la organizaţiile judeţene şi locale”, afirmă Diaconu.
Relaţia tensionată dintre cei doi edili a fost remarcată şi de consilierul local Gheorghe Bugeac, cel care, la ultima şedinţă, a spus – „Nu cred că mai avem nevoie de viceprimar. Să desfiinţăm funcţia”, referindu-se la puţinele atribuţii care i-au fost delegate de primar vicelui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email