De ce s-a răzgândit domnul primar în privinţa câinilor

Cineva îmi spunea ieri că nu mai suportă să iasă pe stradă din cauza maidanezilor. La intrarea în blocul în care locuieşte sunt câini, în parcare, la fel, la ghena de gunoi e o haită de 23 de maidanezi furioşi, pe Bulevard se plimbă agale câinii, oriunde s-au duce prin Curtea de Argeş este imposibil să nu dea de ei.
Probabil că mulţi dintre noi avem acest sentiment din când în când, cam de câte ori de întâlnim faţă în faţă cu un şir de câini care trec pe lângă oameni uneori cu un aer plictisit, alteori lătrând fioros. Am ajuns un fel de oraş al câinilor, căci dacă e să definească ceva localitatea aceasta, mulţimea de câini fără stăpân pare fie. Municipalitatea a băgat cred că vreo două miliarde anul trecut în activitatea de ecarisaj, şi nu s-a văzut niciun fel de îmbunătăţire, iar anul acesta un miliard părea pregătit să fie din nou aruncat câinilor.
Din motive care îmi scapă, dl. primar Diaconu s-a răzgândit cam brusc în privinţa tratamentului şi a celui care ar trebui să-l aplice câinilor. Cam prin luna martie, exasperat probabil şi domnia sa de mulţimea de reclamaţii făcute peste tot, mai puţin domniei sale direct, pentru că nu se mai întâlneşte nici cu cetăţenii şi nici cu presa, ajunsese la concluzia că e mai bine ca o organizaţie din Germania să se ocupe de rezolvarea problemei, mai eficient, mai elegant şi mai ieftin decât societatea de salubrizare care aparţine Consiliului Local. Ne-a declarat nouă, celor de la Interes Argeşean, că a semnat un contract şi adunarea maidanezilor se va da în curând în limba germană. După un timp, aşa cum s-a întâmplat de mai multe ori cu dl. primar, s-a răzgândit, a plecat urechea şi şi-a aruncat ochii pe documentaţia făcută de conducerea societăţii de salubritate, cea care a păpat anul trecut banii de care vorbeam mai sus, destinaţi „eradicării” maidanezilor. A mai trecut ceva şi a apărut surpriza cea mare – societatea de salubritate va gestiona câinii fără stăpân. Ce s-a întâmplat între timp, de ce şi-a schimbat poziţia dl. primar, la a cui vedere sau al cui sfat, nu se ştie. Interesant este că dacă în luna martie banii pe care hingherii din Curtea de Argeş prindeau câinii erau prea mulţi, la sfârşit de aprilie au devenit brusc rezonabili.
E clar de că e vorba despre bani aici. Nu ştiu însă ai cui bani şi pentru cine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email