De ce nu are comisarul şef Puicănescu trecere la Primărie

E foarte clar pentru noi toţi cei care locuim la Curtea de Argeş că sunt multe de făcut în urbea noastră. Nu mi-am propus aici să înşir aceste lucruri, una, pentru că nu ar fi o listă completă, apoi pentru că altceva vreau să aduc în discuţie. Am scris în ultimele zile despre necazurile pe care le au locuitorii străzii Castanilor, despre haosul din zona Pieţei Centrale, despre trecerile de pietoni şterse, despre anumite indicatoare rutiere puse cu furca de gospodarii oraşului, şi aşa mai departe. Am întrebat, cum e firesc, pe toţi cei implicaţi în activitatea edilitară a oraşului dar şi pe cei plătiţi să apere respectarea legilor, inclusiv a celor locale, adică a deciziilor Consiliului Local. Am constatat că se petrec lucruri ciudate aici. Şeful Poliţiei Rutiere, dl.comisar şef Cristian Puicănescu, părea să ştie de problemele de care am scris noi, şi la multe dintre ele părea să aibă şi rezolvările. Dl. Puicănescu a spus colegilor mei că a făcut sesizări nenumărate la Primărie, încercând să obţină colaborarea autorităţilor locale. Cum nu am auzit că a discutat cineva prin Primărie sau pe la vreo şedinţă de Consiliu Local vreuna dintre sesizările ori propunerile dlui. comisar şef, asta mă face să cred că (nici) domnia sa nu are „trecere” la cea mai importantă instituţie a municipiului. Nu e vorba despre trecerea de pietoni, care oricum nu se mai vede, ci de relaţia de bună colaborare cu edilii, relaţie inexistentă, după cum se vede cel puţin din exterior.

Pe vremea celuilalt primar se întâmpla la fel. Îl întrebam pe dl. Nicuţ despre hârtiile oficiale pe care şeful Circulaţiei susţinea că le lăsase la Primărie şi ni se spunea că nu a fost înregistrată nicio adresă de la Poliţie. Comunicarea dintre cele două instituţii părea atunci să se afle într-un impas, dar credeam că totul s-a schimbat odată cu schimbarea primarului. Că nu s-a întâmplat asta, avem dovada clară, aceleaşi adrese lăsate la Primărie, adrese la care nu a răspuns nimeni, niciodată.

De ce nu pot colabora edilii cu şefii Poliţiei?! E o întrebare care îi frământă pe mulţi argeşeni, care nu pot înţelege de ce, dacă există un indicator pus în piaţă de Serviciul de Gospodărire, poliţiştii nu verifică dacă este respectat, de ce, dacă un comisar şef a sesizat că marcajele rutiere sunt şterse şi pun în pericol vieţile oamenilor, acelaşi Serviciu Public nu le trasează din nou. Serviciul Public nu face numai ce vrea directorul său, ci mai respectă, din când în când şi ce zice şeful cel mare, adică primarul. Acum, ori primarul nu zice nimic, ori directorul e mai tare decât primarul, iar pe comisarul şef nu-l bagă niciunul în seamă. De ce oare?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email