De ce hibernează primarul

Viaţa politică la Curtea de Argeş hibernează, că tot e sezonul. Bine, hibernare e şi în iulie şi august, că e vacanţă, în decembrie, că sunt sărbătorile, în aprilie, că e Paştele, etc. Aceasta este de obicei starea obişnuită a politicianului de Curtea de Argeş de mulţi ani încoace. Lumea începe să iasă din criză, încep să se mişte lucrurile peste tot, se iau decizii importante, numai la Curtea de Argeş politicienii au cu totul alte griji decât cele care îi frământă pe şefii lor de la Bucureşti.
Să luăm, spre exemplu, PSD-ul. Nu se ştie dacă Mircea Geoană va fi în continuare preşedinte, s-au format grupuri şi găşti în partid, se creionează alianţe, se dau declaraţii belicoase. Nu are nimeni pretenţia ca efervescenţa de la centru să se resimtă şi la Curtea de Argeş, este imposibil, dar măcar o reacţie la declaraţiile multe care s-au făcut, precizarea unei poziţii, ceva ar fi trebuit să facă sau să zică şi preşedintele organizaţiei locale, primarul Nicoae Diaconu. Cum nu se întâmplă nimic în oraş, cum nici măcar conferinţele de presă de la primărie nu se mai ţin, pentru că nu are ce să spună, tot aşa nu se întâmplă nimic nici la PSD. Într-o vreme, vă aduceţi aminte, se zvonea că zilele de preşedinte al PSD sunt numărate pentru primarul Diaconu. S-au dovedit a fi doar zvonuri, dar dacă schimbările vor începe la centru, precis vor ajunge, mai devreme sau mai târziu, şi la Curtea de Argeş.
Îmi amintesc de ultimele alegeri locale şi de candidatul Nicolae Diaconu. Candidat mai mult de nevoie decât de voie, şi primar foarte surprins că a ajuns acolo. Totul pare provizoriu în felul în care domnia sa îşi face treaba, la partid şi la primărie, de parcă s-ar aştepta să se termine totul foarte curând. Dar nu se termină. În cel mai bun, sau mai rău caz, depinde din punctul de vedere al cui priveşti, Nicolae Diaconu mai are de stat la primărie până în 2012, aşa că ar trebui să iasă din hibernare. Şi la primărie şi la partid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email