De ce cred că dl. primar va trece la PDL

Cred că dl. primar Nicolae Diaconu va trece la PDL şi va candida pentru acest partid la alegerile locale. Nu acum, fireşte, pentru că nu ar mai fi primar, nu pe faţă, că nu se face, deocamdată, cel puţin, şi nu cu tam tam. De altfel, nu cu mult timp în urmă a anunţat că dacă proiectul referitor la asfaltarea celor peste 40 de străzi din municipiu nu va fi pus în practică, nu va mai candida. Atât a spus, dar noi putem merge mai departe cu presupunerile, mai ales că ele sunt consecinţe logice ale declaraţiilor pe care dl. primar şi dl. Ştefan Lăzăroiu le-au făcut de curând şi pe care le-aţi citit în paginile ziarului nostru.

Tot dl. primar a declarat în repetate rânduri că cei de la PDL se opun punerii în practică a proiectului, ca să nu câştige PSD-ul alegerile locale. Chiar dacă nu a rostit aceste cuvinte, asta era ideea. Licitaţia a fost anulată de vreo două ori, acum fiind în pericol pentru a treia oară. Cine a făcut contestaţie de data această?! Aceleaşi firme care au contestat de fiecare dată şi pe care dl. primar le-a acuzat că „sunt politice” şi că „au legătură cu PDL”. Dacă societăţile respective renunţă la contestaţii, se cheamă că licitaţia va avea loc, asfaltarea va începe, dl. primar îşi va fi onorat o parte, foarte mică, din promisiunile electorale. Dacă, într-adevăr, firmele respective au o oricât de mică legătură cu PDL, şi vor renunţa la a mai cere anularea licitaţiei, înseamnă că vor să-i netezească dlui. primar calea spre alegeri şi, poate, spre un nou mandat. Cine are nevoie de un candidat cu oarece şanse, şi nu-l găseşte?!

Zilele trecute a vizitat municipiul dl. Victor Ponta, preşedintele PSD. L-a întâmpinat doar preşedintele PNL, nu şi cel al PSD, adică dl. primar. Acesta din urmă a stat la Primărie şi l-a pupat pe şeful său în faţa instituţiei. Am întrebat unde este dl. primar, de ce nu l-a întâmpinat pe dl. Ponta, iar dna. Simona Bucura, vicepreşedintele CJ, a răspuns cam înţepată – „E la Primărie!” Şi totuşi, dl. Victor Ponta şi dl. Constantin Nicolescu, şeful PSD Argeş, au trecut pe la sediul USL, sediu la care trudeşte doar deputatul Mircea Drăghici. Pe dl. primar nu pare să-l intereseze deloc o posibilă colaborare cu PNL. De ce?! Oare pentru că se pregăteşte să părăsească o corabie pe care mulţi o văd eşuată în Argeş, şi mă refer aici la PSD?!

Şi totuşi, cel mai puternic argument ni l-a servit dl. primar vineri seara, la întâlnirea pe care a avut-o la Primărie cu liderii PDL şi cu câţiva cetăţeni, printre care nu s-au regăsit consilieri locali şi nici colegi de-ai domniei sale de la PSD. A declarat că a găsit echipa împreună cu care va pune pe picioare proiectele pentru municipiu. Dacă proiectele despre care vorbea dl. primar vor deveni realitate, atunci poate să candideze liniştit. Alături de cei care l-au ajutat să le realizeze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email