De ce avem nevoie de dl. Nicolae Diaconu în Consiliul Local

Aflu că dl. Nicolae Diaconu, încă primar pentru câteva zile, nu vrea să intre în Consiliul local. Domnia sa a reuşit o adevărată performanţă, obţinând trei locuri de consilier pe lista unui partid de care nu prea a auzit nimeni la Curtea de Argeş, Partidul pentru Argeş şi Muscel. De altfel, cred că voturile puţine pe care dl. Diaconu le-a obţinut sunt o consecinţă a faptului că a candidat pe listele PAM-ului, şi mai cred că ar fi luat un scor mai bun dacă ar fi candidat independent. În sfârşit, acum e târziu, şi alegerile sunt pierdute pentru candidatul la Primărie Nicolae Diaconu. Sunt câştigate, însă, pentru Nicolae Diaconu cap de listă al PAM pentru Consiliul Local, pentru că nimeni nu crede că dl. Mircea Andrei ar avea un merit în obţinerea celor trei locuri în Consiliul Local.

Ştiu că dl. Diaconu nu vrea să mai facă parte din Consiliul Local deşi este, repet, primul pe listă. A promis dlui. Ion Şerban că dacă PAM va avea trei consilieri, el va fi al treilea în orice circumstanţă şi acum se ţine de promisiune. Tot respectul, dl. primar, dar cu noi, cetăţenii, ce aveţi?! Avem nevoie de dvs. în Consiliul Local, şi sunt în asentimentul celor mai mulţi dintre concetăţenii mei când spun asta.

Administraţia local este cu totul alta, nouă. Primarul e noi, viceprimarul, indiferent dacă e vorba despre dl. Jubleanu sau despre dl. Dumitrache, tot nou e, trei sferturi dintre consilieri sunt noi. Până când dl. primar Panţurescu şi viceprimarul pe care îl va agrea vor afla exact ce trebuie făcut, până când noii aleşi vor afla ce înseamnă administraţia locală, cum se citeşte un dosar de şedinţă de Consiliu, ce trebuie să facă, ce au dreptul şi obligaţia să facă şi ce nu, trec ani.

Dle. primar Diaconu, avem nevoie de dvs. în Consiliul Local, avem nevoie de experienţa dvs., de stilul dvs. de lucru, de eleganţa dvs. Sigur, nu aţi făcut tot ce aţi promis, unele lucruri nu sunt cum ar trebui să fie, dar din aceste motive unii nu v-au votat. Sigur, unii v-au votat, dar pe listele PSD, căci nu au aflat la timp că nu mai sunteţi candidatul lor. Argeşenii au vrut să faceţi parte din Consiliu, să fiţi vocea raţională, informată, să fiţi un fel de Ion Şerban, dar la alt nivel. Dl. Şerban, numit uneori de ziarul nostru „trompeta” Consiliului, nu a sunat totdeauna rău, doar tare şi strident, nu neapărat rău. Acum, în mandatul acesta avem nevoie de dvs. să faceţi ce a făcut dl. Ion Şerban în mandatele dvs. de primar – să puneţi întrebări, să urmăriţi legăturile care se fac şi care se desfac la început de şedinţă, să verificaţi circuitul banilor şi destinaţia lor, şi, mai ales, să le spuneţi colegilor din Consiliu şi din Primărie ce şi cum cu fondurile europene. Dacă vi se pot reproşa multe, un lucru nu vă poate reproşa nimeni, acela că nu ştiţi să obţineţi fonduri europene. Cu price preţ şi cu orice risc pentru dvs.

Din motivele de mai sus şi din multe altele, domnule primar Nicolae Diaconu, avem nevoie de prezenţa dvs. în Consiliul Local.

 

Laura Ilie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email