De ce a renunţat Primăria la o afacere profitabilă

Orice om sănătos la cap s-a mirat când a auzit că Primăria transmite în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei parcarea de lângă Mănăstire. După cum spunea secretarul municipiului, dl. Radu Chirca, acea parcare este locul la care ajung cu siguranţă turiştii, mulţi sau puţini, câţi vin la Curtea de Argeş. De peste 20 de ani nimeni nu a mai turnat o lopată de asfalt acolo şi niciunul dintre cei care au condus oraşul nu a considerat că e cazul să repare acea groapă poreclită parcare, locul în care turiştii îşi lasă maşinile şi sunt taxaţi acum de reprezentanţii Arhiepiscopiei. Orice argeşean care a trecut măcar o dată pe lângă parcare a văzut halul în care aceasta arată.

Capac a pus hotărârea Consiliului Local care dă în folosinţă gratuită parcarea Arhiepiscopiei. Păi, dacă administraţia publică locală nu a fost în stare să controleze măcar omul care încasa banii pe parcare, nu să o mai şi amenajeze, asta ar fi fost prea mult pentru autorităţi, de ce să nu profite popii?! Mai ales că şi-au demonstrat, unii dintre ei, veleităţile de oameni de afaceri! Şi aşa, au pus trei stâlpi, şi au început să ia bani. La Curtea de Argeş popii au călcat pe urmele marilor afacerişti din Bucureşti care au trasat trei dungi pe asfalt şi au început să încaseze taxe de parcare!

Cum e posibil ca municipalitatea să nu fie în stare să reabiliteze o amărâtă de parcare şi să câştige bani din ea, bani pe care, slavă Domnului, are unde să-i folosească, şi să o facă, pur şi simplu, cadou unei alte instituţii?! De ce nimeni, chiar nimeni, nu s-a opus la această chestiune, nu pot să înţeleg. S-au terminat, oare, problemele oraşului, sunt bani prea mulţi la buget şi nu ne mai trebuie?! Sau, de ce nu a existat la Primărie un om, un angajat, care să-l poată verifica pe cel care a încasat ani de-a rândul banii din parcarea respectivă şi nu a depus niciun leu la Primărie?!

Atitudinea aceasta a autorităţilor locale e revoltătoare de-a dreptul. Au făcut cadou unei instituţii care oricum o duce bine din punct de vedere financiar una din sursele de câştig a oraşului. De ce a renunţat Primăria la o afacere profitabilă?! Ca să o ia altcineva!

Nu cred că parcarea aceasta va fi modernizată vreodată, pentru că popii au făcut o mişcare inteligentă. Au primit-o cadou, au pus cinci stâlpi, au închis intrarea veche şi au unificat parcarea lor, revendicată şi primită înapoi, cu cea a municipalităţii. Au început să încaseze şi, mai mult decât atât, i-au adus acolo unde au vrut şi pe amărâţii care vindeau tot felul de kitschuri pe trotuar. Alţi bani, altă distracţie. Dacă parcarea va reveni la Primărie, aşa cum este legal şi normal, asta e. Tot rămân banii luaţi de la chioşcarii mutaţi în parcarea Arhiepiscopiei.

Am onoarea să îl cunosc pe Înalt Prea Sfinţitul Calinic de mulţi ani, şi îi port o stimă deosebită. Refuz să cred că toate maşinaţiunile acestea, toate jocurile astea mai mult sau mai puţin murdare sunt făcute cu ştiinţa sa. Refuz să cred că în această perioadă de post şi rugăciune pentru toţi credincioşii, dar mai ales pentru preoţi şi călugări, unii dintre slujitorii Domnului nu au altă ocupaţie într-o vineri seara, spre exemplu, decât să se plimbe pe stradă şi să facă poze. Eu cred că Înalt Prea Sfinţia Sa nu ştie de apucăturile unora dintre oile pe care le păstoreşte, căci dacă ar şti, ar lua măsuri. Acum, Înalt Prea Sfinţite, aţi aflat. Aşteptăm măsurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email