De ce a fost anulată licitația pentru pasarela supraterană pentru biciclete de la Curtea de Argeș

Primăria Curtea de Argeş a scos la licitaţie un contract pentru „Achiziție servicii de proiectare și inginerie faza SF + faza PT și asistență tehnică, pentru obiectivul de investiții Creşterea mobilitaţii urbane nepoluante prin investiţii de tip integrat în soluţii inteligente aferente Coridorului de mobilitate integrată Sud Vest – Centru (strada Râmnicu Vălcea – Bulevardul Basarabilor) al Municipiului Curtea de Argeș”. Valoarea estimata a contractului este de 1.037.000 lei, iar data licitaţiei a fost 30 mai. În aceeași zi, pe sistemul electronic de achiziții publice, SICAP, a apărut și anunțul privind anularea licitației. ”Această procedură a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere a ofertelor niciunul din ofertanții înscriși nu a criptat oferta financiară/sau nu a răspuns la toți factorii de evaluare electronici, după caz”, potrivit SICAP.

Unii s-au bucurat când au auzit că vom avea un așa sistem de transport ecologic, plus trotuare reabilitate, alții au ridicat problema oportunității acestei investiții mari, chiar dacă din fonduri europene, în condițiile în care ar fi alte priorități la Curtea de Argeș. Oricum, contractul va fi scos din nou la licitație până când va fi desemnat un câștigător.

Vă reamintim că proiectul prevede şi construirea unei pasarele cu dublu sens pentru pista de biciclete care va face legătura între strada Râmnicu Vâlcea și zona strada 1 Decembrie 1918 și va avea o lungime de aproximativ 1 km. Se va face şi o pistă de biciclete cu o lungime de aproximativ 6,5 km, dispusă pe traseul aferent str. Râmnicu Vâlcea, pasarelă care face legatura între str. Râmnicu Vâlcea şi zona str.1 Decembrie 1918 şi pe str. Pompieri până la intersecţia cu Bd. Basarabilor.

De asemenea, suprafața trotuarelor care vor fi modernizate va fi de aproximativ 10.000 mp, urmând ca modernizarea acestora să fie realizată diferențiat în funcție de zonă. În plus, vor fi modernizate/înființate 5 treceri de pietoni prin semnalizare orizontală inteligentă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email