„De când nu mai este Gicu, nimeni nu a venit să mă ajute la Şcoala de Fotbal”

Visul celui mai iubit fotbalist român, Nicolae Dobrin, a fost Şcoala de Fotbal „Nicolae Dobrin”. Doar şapte ani s-a bucurat Gicu Dobrin de Şcoala lui de Fotbal, pentru că în anul 2007 a plecat la Dumnezeu lăsându-i soţiei sale misiunea de a duce mai departe Şcoala. În situaţie de criză, doamnei Gica nu-i este uşor să ţină Şcoala mai departe…

„Nici eu şi nici Gicu n-am cerut nimic de la nimeni, niciodată”

„De trei ani, de când a murit Gicu, nimeni nu a venit lângă mine şi nu m-a ajutat financiar la întreţinerea Şcolii”, spune doamna Dobrin. Ca toate cluburile de fotbal, şi Şcoala de Fotbal „Nicolae Dobrin” trece prin dificultăţi financiare, dar doamna Dobrin nu se plânge. „Niciodată Gicu n-a cerut la nimic la cineva pentru Şcoală, şi aşa fac şi eu: nu cer de la nimeni, nimic. Cheltuielile cu Şcoala de Fotbal sunt aşa cum sunt. Doar Salvarea la un meci costă 100 de euro… Cât voi putea duce Şcoala, o voi duce. Când nu voi mai putea, tragem porţile, punem lacătul, şi mergem acasă”, mărturiseşte Gica Dobrin. La Şcoala de Fotbal „Nicolae Dobrin”sunt trei grupe antrenate de Gabi Trandafirescu, Petrişor Calotă şi Cristi Ionescu.

Şcoala n-a primit procentul cuvenit

În vara anului trecut, spaniolii au lansat pe piaţă vinul „Nicolae Dobrin”. O delegaţie spaniolă a fost la Piteşti pentru a semna contractul de colaborare prin care spaniolii plăteau un procent din vânzările respectivului vin, banii urmând a finanţa Şcoala de Fotbal „Nicolae Dobrin”. „Eu nu merg niciodată cu avionul, aşa că i-am dat procură avocatului spaniol venit atunci cu delegaţia la Piteşti. El trebuia să se ocupe ca acel comision să ajungă la noi. Din păcate, după o lună, avocatul spaniol a murit într-un accident pe autostradă din Spania. Şi de atunci, nu mai ştiu nimic”, mărturiseşte soţia marelui fotbalist.

Cum „driblează” unii indemnizaţia de solidaritate

Conform legii UEFA, „Indemnizaţia de Solidaritate”, pentru jucătorii Vasile Maftei şi Marius Bilaşco, clubul la care i-a format trebuie să primească 5% din banii de transfer. Dar cum Bilaşco a fost transferat „la pachet” cu alţi cinci jucători de la Unirea Urziceni la Steaua, nimeni nu ştie suma exactă de transfer, astfel că indemnizaţia de solidaritate nu poate fi calculată şi plătită celor în drept. Vasile Maftei se vrea transferat de Rapid, conform spuselor preşedintelui Dinu Gheorghe, ca jucător liber de contract, situaţie în care Sporting Piteşti nu va primi acel procent de 5% care urma să ajungă la Şcoala de Fotbal „Nicolae Dobrin”.

Ultimele transferuri: patru juniori japonezi

Ultimele transferuri de la Şcoala de Fotbal „Nicolae Dobrin” au fost efectuate în această vară. Trei jucători japonezi în vârstă de 18 ani care s-a pregătit un an la „Nicolae Dobrin”, au fost transferaţi la Corabia iar al patrulea este în probe la Gloria Bistriţa. Ultimul transfer al lui Gicu Dobrin la F.C. Argeş, în vara anului 2007, cu câteva săptămâni înainte de a se stinge din viaţă, Dănuţ Ivănică, este acum unul din cei mai buni jucători ai Argeşului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email