De azi, o nouă firmă se ocupă de curăţenia oraşului

Consilierii locali au discutat ieri ultimele detalii legate de modul în care îşi va desfăşura activitatea noua societate ce se va ocupa de salubritatea municipiului. Pentru a nu disponibiliza bugetari, primarul Nicolae Diaconu a decis în luna august externalizarea serviciului de salubritate de la Serviciul Public de Gospodărie Comunală, transformându-l în SC Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş SRL. În cadrul unei şedinţe de Consiliu convocate de îndată, aleşii locali au aprobat delegarea directă a gestiunii, caietul de sarcini, precum şi inventarul bunurilor care se concesionează odată cu delegarea gestiunii.

„Această societate a fost făcută pe genunchi!”

Conform caietului de sarcini, noul serviciu de salubritate trebuie să cureţe şi să spele căile publice, să colecteze şi să transporte gunoiul şi deşeurile de pe căile publice, să strângă animalele moarte şi de asemenea trebuie să cureţe şi să transporte zăpada de pe domeniul public. Consilierul Ion Şerban a atras însă atenţia colegilor că dotările pe care le va avea noua societate nu permit desfăşurarea acestor activităţi. „Această societate comercială a fost făcută pe genunchi…nu spun ai cui! Dar curăţenia în municipiu nu se poate face tot pe genunchi! Cum să faci curat cu două tractoare de 40 de ani? Cu ce vor spăla oamenii ăia străzile? Dacă vreţi să şi funcţioneze societatea asta, trebuie să-i daţi şi dotările necesare”, a spus consilierul.

„Vorbim vorbe!”

Au urmat şi alte discuţii, iar consilierul Gabriel Nastea, cel care va conduce noua societate de salubritate, a cerut majorarea capitalului şi evident a pus pe tapet lipsa utilajelor care să permită buna desfăşurare a serviciului. „Dacă credeţi că nu vă veţi descurca, de ce aţi acceptat să conduceţi această firmă? De ce nu aţi spus de la bun început că nu puteţi să vă descurcaţi cu utilajele pe care le aveţi?”, a replicat viceprimarul Costinel Vasilescu. Pentru că discuţiile s-au încins, Gheorghe Bugeac le-a amintit colegilor că se vorbeşte inutil. „Degeaba plângem că lipsesc utilaje! Vorbim vorbe! Asta trebuia discutat la timpul potrivit! Astăzi vorbim despre delegarea gestiunii. Cum s-a lucrat până acum, aşa să lucreze şi de acum înainte. Când vor fi bani, o să mai luăm şi alte utilaje”, a sărit Bugeac.

„Firma asta o să dea faliment….”

Până la urmă, ambele proiecte de hotărâre au fost aprobate, însă la final Ion Şerban a ţinut să îşi exprime părerea legată de durata de funcţionare a acestei noi firme. „Sunt convins că va da faliment şi 46 de oameni vor rămâne pe drumuri! Iar la final, va fi o nouă firmă, cu alţi oameni care se va ocupa de curăţatul străzilor”, crede Bugeac care a lăsat să se înţeleagă că la mijloc, ar fi „interesele unora”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email