De anul trecut a revenit la Primărie, dar ştrandul e plin de bălării şi de şerpi

 Din 26 august 2013, ştrandul municipal a revenit Primăriei, după o perioadă în care a fost dat în concesiune. Dacă anul trecut concesionarul a făcut câte ceva pentru ca puţinii argeşeni care îndrăzneau să meargă la ştrand să poată face o baie în condiţii cât de cât civilizate, acum locaţia arată groaznic. În primul rând accesul e aproape imposibil, de parcă domnii care conduc oraşul nu vor ca cineva să vadă bălăriile şi mizeriile de acolo. Nici măcar o poză nu poţi să faci decât pe la terenurile de tenis. Probabil că şerpii au pus stăpânire pe aşa zisa plajă, iar duşurile amenajate de fostul concesionar au ruginit deja. Bazinele goale sunt sinistre, iar pe margine au apărut bălăriile. Mesele din lemn de pe terasă s-au rupt şi au căzut. Peisajul e crunt, iar „gospodarii” oraşului ar trebui să plătească într-un fel sau altul pentru asta.

În 2008 se prelungea Contractul de concesiune a Ştrandului Tineretului nr.5464/2008 cu o perioadă de cinci ani, concesionarul fiind obligat să realizeze mai multe obiective de investiţii, cum ar fi izolarea şi revopsirea bazinelor cu clor-cauciuc, instalarea de sisteme de filtrare a apei la ambele bazine, instalarea unor duşuri cu apa caldă, realizarea unor tobogane, modernizarea grupurilor sanitare, modernizarea spaţiului comercial, realizarea unor patinoar. De asemenea, potrivit hotărârii adoptate atunci, la semnarea actului adiţional privind prelungirea contractului concesionarul urma să prezinte graficul de execuţie a lucrărilor de investiţii care nu trebuia să depăşească trei ani. În plus, redevenţa datorată de concesionar se majora de la 100 lei/an la 2000 lei/an. „La expirarea termenului contractului de concesiune concesionarul beneficiază de un drept de preemţiune la închirierea bunurilor concesionate până la amortizarea investiţiilor pe baza actelor contabile doveditoare”, prevedea decizia locală.

Cel care l-a avut în grijă în ultimii ani a respectat într-o oarecare măsură ceea ce i s-a impus, mai puţin patinoarul şi alte câteva asemenea. El a fost însă de multe ori apostrofat public pentru asta, iar la finalul perioadei de concesiune nu a mai dorit să o prelungească, astfel încât, de anul trecut, „stăpân” absolut la ştrand este administraţia publică locală.

Nu a apărut cel mai interesat personaj

Una din promisiunile primarului Nicolae Diaconu din ultima campanie electorală a fost amenajarea unui centru SPA la Curtea de Argeş, pe locul actualului ştrand municipal. „Avem ideea de proiect, căutăm investitori”, declara edilul pe vremea când încă mai susţinea conferinţe de presă, adică în primii ani ai celui de-al doilea mandat, precizând că „ar putea fi un parteneriat public privat sau un investitor care să facă ceea ce dorim noi, la preţuri acceptabile”.

Investiţia pentru un centru SPA care să aibă tot ce trebuie, de la masaj, ritualuri spa, tratamente faciale, terapii corporale, hidromasaj, etc., este foarte mare, aprecia Diaconu, şi de aceea căuta şi probabil caută şi acum un investitor serios. „Am discutat cu posibili investitori din Curtea de Argeş, Bucureşti, şi cu investitori austrieci, inclusiv cu un fond de investiţii din Anglia. Ei ne-au căutat, dar deocamdată nu avem nimic concret”, mai declara primarul Diaconu, iar după cum arată locul e clar că nu are nimic concret nici acum. Problema este că până la apariţia investitorilor de care vorbea primarul, ştrandul se transformă într-o junglă aflată la doar cinci minute de Primărie.

L.I.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email