De 400 de ori Interes Argeşean

Astăzi aveţi în faţa dumneavoastră numărul 400 al Interesului Argeşean. Parcă nici mie nu îmi vine să cred cât de repede a trecut timpul, cât de repede am ajuns la numărul 400. Faţă de colegii noştri care au în spate peste 10 ani şi mii de

numere de ziar, noi suntem încă la început, dar începutul a fost unul bun, sper eu, şi am motive să cred că şi dumneavoastră sunteţi de acord cu mine. Am ajuns la 400 de numere de ziar numai datorită dumneavoastră, cititorii noştri, cei care ne daţi putere să o luăm în fiecare zi de la capăt.

 

Echipa

Aş vrea să vorbesc despre colegii mei, cei care înseamnă de fapt Interes Argeşean, cei datorită cărora ziarul apare în fiecare zi. Artistul, cel care creează faţa ziarului, cel care pune în evidenţă materialele este Mihai Constantin, cel mai bun tehnoredactor din Argeş, iar cei care îl cunosc ştiu bine că nu exagerez deloc. Avem şansa ca ziarul să fie făcut de el, aşa cum, de-a lungul anilor, toate ziarele din Argeş i-au trecut prin mână. Carmen Lis Constantin nu mai are nevoie de prezentare, dumneavoastră o ştiţi de pe vremea când debuta în presa locală de la Curtea de Argeş, şi aţi citit ce scria ea şi în cotidianele şi săptămânalele din Piteşti. E un profesionist care ştie cum se face presa şi în vremuri bune, şi când e criză.
Despre colegii mei mai tineri vreau să vă spun că fac o echipă bună, şi asta este foarte important. În orice activitate, dacă cei care lucrează pot constitui o echipă, e perfect, celelalte lucruri vin de la sine. Cătălin Popa a învăţat meseria la facultate, dar practica l-a învăţat, cred, mai mult decât cursurile. Este prietenul tuturor copiilor din Curtea de Argeş şi nu numai al lor, pentru că datorită lui mulţi au apărut în ziar. Cătălin e acreditat la toate instituţiile de cultură, şi îşi face meseria bine. Faptul că el a venit să lucreze la Interes Argeşean este un bun câştigat pentru ziar. Gabriela Dobra, fata cu ochii albaştrii, ştie tot ce se întâmplă în oraş, de la Primărie la Poliţie. Precis v-au rămas în minte reportajele ei şi ale lui Cătălin, iar faptul că oamenii îi caută la redacţie şi îi roagă să îi ajute arată încrederea pe care au ştiut să o câştige. Gabi este un om energic, cu drag de jurnalism, şi asta se vede în tot ce scrie. Mihai Toma ştie tot ce se întâmplă la Piteşti, şi ne ţine la curent cu deciziile care se iau acolo dar care ne afectează şi pe noi. E un tip serios şi talentat, critic şi devotat meseriei. Cristian Marinescu este cel mai bun cronicar sportiv din Argeş, a scris cărţi despre sport şi mai ales despre fotbal, pasiunea lui pe care a reuşit să o transforme în meserie. Cronicile sale au viaţă şi culoare, şi ne povestesc de toate isprăvile fotbaliştilor care, la urma urmei, reprezintă oraşul în competiţia naţională. Pe Sorin Badea îl cunoaşteţi, sunt sigură. Fotografiile realizate de el reuşesc să surprindă esenţialul, şi de multe ori o poză făcută de el face mai mult decât sute de cuvinte. Poate nimic nu ar fi la fel dacă Daniela, secretara noastră, nu ar şti să ţină ordine în toate şi să asigure relaţia noastră cu dumneavoastră, cititorii. Tuturor celor de mai sus le mulţumesc, acum la 400 de numere de Interes Argeşean, şi îi asigur că fără ei ziarul ar fi fost mai sărac.

Ziarul

Nu e deloc uşor să rezişti în presă în aceste vremuri. Am micşorat numărul de pagini, la un moment dat, nu pentru că nu am fi avut ce să scrie, ci din motive economice, şi aceleaşi motive ne-au determinat să nu mai ieşim vinerea. Suntem, v-aţi convins deja, un ziar independent politic, dar dependent economic. Din fericire, depindem doar de dumneavoastră, cei care ne cumpăraţi şi ne citiţi, şi datorită cărora avem puterea în fiecare zi să o luăm de la capăt. Nu vreau nici să mă plâng, dar nici să mint ori să bravez. Presa trece prin momente dificile acum, dar dacă faci totul cu pasiune şi cu profesionalism, aşa cum facem noi, poţi merge mai departe, poţi face în fiecare zi câte un pas în faţă.
Ne-au acuzat mulţi că suntem ai unui partid sau ai altuia, că reprezentăm nu ştiu ce putere sau nu ştiu ce interese obscure. E momentul să vă spun câte ceva despre mine. Mă ştiţi. Lucrez în presa locală de aproape 15 ani, m-am intersectat cu mulţi dintre dumneavoastră în subiectele despre care am scris, şi în emisiunile pe care le-am făcut, am încercat să fiu obiectivă, am vrut să rămân un om vertical, nu am cedat niciunei presiuni şi nu m-am lăsat şantajată. Pe mine, aceasta, care vin în faşa dumneavoastră cu sufletul deschis, trebuie să mă credeţi. Nu avem nicio afiliaţie politică sau de altă natură, suntem doar noi, eu şi colegii mei, şi vrem să îndeplinim un vis care la început a fost ale meu, dar care, pe parcursul celor 400 de numere, a devenit al nostru – un ziar de calitate la Curtea de Argeş, în locul unde întoarce trenul şi în care nimic nu pare să meargă bine, nimeni şi nimic nu par să respecte regulile economiei de piaţă, regulile de bun simţ, datoriile civice sau morale. Interes Argeşean este ziarul dumnea­voastră, pentru că depinde de dumneavoastră.
La mulţi ani, Interes Argeşean, la mulţi ani colegilor mei, la mulţi ani dumneavoastră, celor care ne-aţi citit de 400 de ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email