De 200 de ori cu Interesul Argeşean în interesul argeşenilor

Astăzi aveţi în faţa dumneavoastră numărul 200 al ziarului nostru. Pentru cei care îşi măsoară anii în numere de ziar poate nu e mare lucru, dar pentru noi, cei care am trudit la fiecare ziar pe care dumneavoastră l-aţi citit, e un lucru extraordinar.
Vreau să vorbesc aici, din nou, despre independenţa noastră politică, independenţă de care s-au convins acum şi cei care la data lansării cotidianului nostru cârcoteau pe la colţuri. Interesul Argeşean este ziarul argeşenilor şi atât, nu are în spate vreun partid sau vreun interes politic sau de altă natură. Fireşte, e o afacere, fireşte, are un interes economic, la un moment dat, dar dacă reuşim să vă informăm la timp, corect, cât mai complet despre lucrurile care se întâmplă în zona noastră, nouă, celor care lucrăm aici, ne este suficient.
Ne trec pragul redacţiei mulţi. Unii sunt circumspecţi, pentru că ziarul nostru este colorat şi viu, e prompt în a răspunde doleanţelor cetăţenilor, nu are constrângeri de niciun fel şi nici acţionari care să se teamă că supără pe cineva. Încrederea se obţine greu şi se menţine şi mai greu. Mă bucur acum, după 200 de apariţii ale Interesului Argeşean în interesul argeşenilor, să constat că am căpătat încrederea dumneavoastră, şi vă mulţumesc pentru asta. Vă mulţumesc dumneavoastră, cititorilor noştri, pentru faptul că am reuşit să demonstrăm că se poate face presă serioasă şi de calitate şi la Curtea de Argeş, locul unde întoarce trenul, cum spunea cineva. Nu minimalizez eforturile şi realizările nimănui, cred că pe piaţa media din Curtea de Argeş e loc pentru toată lumea, pentru că fiecare ziar are specificul lui. Argeş Expres are în spate o adevărată istorie de 10 ani, vrem şi noi să ajungem acolo, şi vom ajunge, asta vă promit.
Condiţia ziaristului la Curtea de Argeş este ingrată. Dintotdeauna. Îmi amintesc şedinţele de Consiliu Local din 1996, la care participam împreună cu prietena mea Doina Teşu, corespondent al Evenimentului Zilei, la vremea aceea. Toată lumea ne privea ciudat atunci, căci ziaristul era cel care lucra la Bucureşti, altfel era de neconceput. Şi totuşi, argeşenii au văzut că se poate fac presă chiar şi la Curtea de Argeş, sau chiar şi de la Curtea de Argeş.
Între timp, din punct de vedere al profesiei lucrurile s-au schimbat. Câteva zeci de jurnalişti au trecut pe la cotidianul local sau pe la televiziunea locală, unii au rămas şi au învăţat meserie, alţii au plecat şi s-au comportat admirabil în redacţiile în care lucrează. Şcoala de presă de la Curtea de Argeş e cunoscută la Piteşti, iar oamenii care au plecat de la noi au arătat că sunt profesionişti dar şi persoane de calitate.
Un ziar se face cu oameni şi pentru oameni. Vă mărturisesc dumneavoastră, cititorilor noştri, că am avut norocul să găsesc astfel de oameni de calitate pentru Interes Argeşean. Gabriela Dobra, Andreea Mira, Daniela Iancu, Cătălin Popa, Sorin Badea, Cristian Marinescu, Mihai Toma şi nu în cele din urmă Carmen Lis şi Mihai Constantin sunt cei care muncesc în fiecare zi pentru ca dimineţile să vă fie mai frumoase, mai informate, mai senine. Lor le mulţumesc în primul rând că m-au ajutat să-mi îndeplinesc un vis şi ştiu că, de-acum, visul meu a devenit şi visul lor. Interes Argeşean este visul nostru care a devenit realitatea dumneavoastră. Vă mulţumim şi ne înclinăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email