Daţi tabletele înapoi, domnilor consilieri!

200 de milioane de lei vechi a cheltuit Primăria Curtea de Argeş pentru 20 de tablete pe care le-a dat consilierilor locali

La jumătatea acestui mandat, în aprilie 2014, municipalitatea a alocat 200 de milioane de lei vechi pentru achiziţia a 20 de tablete, am aflat de la directorul economic al Primăriei, Ghoeorghe Florescu. Motivaţia acestei achiziţii a fost aceea că este mai ieftin ca aleşii să se uite în tabletă decât ca la fiecare şedinţă să se copieze sute de pagini pentru dosarele consilierilor. Astfel, aceştia trebuiau să primească pe mail proiectele de hotărâri, referatele şi celelalte documente necesare luării unei decizii, şi la şedinţă ar fi trebuit să le dezbată cu tableta în faţă.

În mod tradiţional, cu câteva zile înainte de şedinţele de Consiliu Local, fiecare membru al Consiliului primeşte câte un dosar în care sunt ordinea de zi a întrunirii, proiectele de hotărâri, referatele care le însoţesc, avizele comisiilor de specialitate şi ale departamentelor din Primărie, câteva zeci sau sute de pagini în total. Edilii au ajuns la concluzia că e mai bine să le cumpere aleşilor tablete şi pe ele să urmărească materialele pentru şedinţe.

Au trecut doi ani de atunci, şi niciun consilier nu a primit materialele de şedinţă pe mail.  Sunt mai multe probleme – în primul rând, în sala de şedinţe a Primăriei nu este internet wireless, deşi bani pentru asta s-au dat, şi nu numai o singură dată. Apoi, unii dintre aleşii de care vom scăpa din fericire în scurt timp habar nu au cum funcţionează o tabletă şi ce se poate face cu ea. Dacă nu le vor da înapoi peste două luni, când le expiră mandatele, se cheamă că cetăţenii din Curtea de Argeş le-au făcut cadou consilierilor, în afara indemnizaţiei lunare şi a multor altor beneficii, şi câte o tabletă.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email