„Daruri şi tradiţii”, ediţia a XI-a, 28 noiembrie – 3 decembrie

Fundaţia Umanitară Hand-Rom din Curtea de Argeş organizează a XI-a ediţie a evenimentului socio-cultural “Daruri şi tradiţii”. Acţiunea este realizată în parteneriat cu Colegiul Național ”Vlaicu Vodă” și Centrul de Educație Incluzivă ”Sfânta Marina”, în incinta Centrului de Cultură şi Artă „George Topîrceanu” din municipiul Curtea de Argeş, miercuri 28 noiembrie începând cu orele 17.00.

Evenimentul din acest an este organizat în scop social şi caritabil debutând cu o expoziție, iar la orele 18.00 cu spectacolul caritabil ”România de Basm” susținut de elevii de la Colegiul Național ”Vlaicu Vodă” coordonați de doamna profesor Căvescu Nadia-Grațiela.  Expoziția constă în produse manufacturiere realizate  în cadrul serviciului social acreditat și licențiat Centrul de zi MARINA, de către copii și susținătorii lor. Vor fi puse la dispoziție cu donații, podoabe pentru bradul de Crăciun; fondurile strânse vor fi folosite pentru susţinerea financiară a serviciilor oferite de centrul de zi. 

În data de 29 noiembrie  la centrul de zi MARINA va avea loc atelierul de creație ”Ghetuțele lui Moș Nicolae”, iar pe 3 Decembrie vom marca Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități la evenimentul ”SIMBIOTIC ” din Pitești, organizat de A. H. N. Argeș, unde vom participa cu 25 de beneficiari și însoțitorii lor alături de alte patru ONG-uri reprezentative la nivelul județului.      

În finalul spectacolului va avea loc o tombolă pentru spectatori și  GALA Responsabilității Sociale pentru  sponsorii care au susținut fundația pentru serviciul social centrul de zi MARINA în anul 2018.

Manifestarea promovează drepturile copiilor cu nevoi speciale privind accesul la terapiile necesare recuperării și incluziunii sociale, în școală și comunitate.

“Prin ediţia din acest an a evenimentului „Daruri şi Tradiţii” de Sfântul Andrei, aflat la a XI-a ediție , dorim să facem cunoscut publicului iubitor de frumos potenţialul copiilor cu nevoi speciale și dorința lor de integrare. Pe de altă parte,  sperăm să conștientizăm întreaga comunitate a nevoii de servicii sociale și acces la terapii pentru copiii cu dizabilități care au mari șanse de integrare pentru a nu rămâne povara societății . Dorim să aducem la cunoștința publicului sponsorii datorită cărora ne-am putut continua activitatea la o cotă de avarie, iar  din donațiile pentru produsele confecționate la centru  ce le oferim, să  acoperim o parte din cheltuielile necesare pentru continuarea activităţii Centrului de zi Marina, respectiv oferirea de servicii de specialitate (terapii pentru copiii cu autism, logopedie, kinetoterapie) copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi din comunitate și comunele limitrofe.  Sunt convins că vor exista membri ai comunității ce vor urma exemplul elevilor de la Colegiul Național ”Vlaicu Vodă” de implicare și responsabilitate socială folosind mecanismul redirecționării lunare a 3,5% din impozitul pe salarii”, declară Costel Nicolae, Director General Hand-Rom.

Hand-Rom, organizaţie neguvernamentală, non-profit, îşi desfăşoară activitatea în oraşul Curtea de Argeş, din luna noiembrie 1999, acreditată ca Furnizor Servicii Sociale. Misiunea fundaţiei este aceea de a iniţia proiecte şi programe prin care persoana cu dizabilităţi să-şi construiască viitorul şi să-şi influenţeze destinul. Scopul organizaţiei îl reprezintă orientarea şi integrarea socio-economică şi profesională a persoanelor cu nevoi speciale (dizabilităţi) prin activităţi de terapii specifice, educaţie informală, nonformală şi  incluzivă.  

Centrul de zi Marina este un centru de suport educaţional pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale și terapii compensatorii din Curtea de Argeş şi comunele limitrofe, înfiinţat de Fundaţia HAND-ROM în anul 2002, cu sprijinul UNICEF. Centrul oferă servicii servicii sociale de abilitare-reabilitare, terapii specifice autism, kinetoterapie şi ergoterapie, logopedie, ludoterapie, psihodiagnoză, consiliere individuală şi de grup, educaţie informală, nonformală şi incluzivă, activități de socializare și recreere pentru un număr de 91 de beneficiari cu dizabilităţi din Curtea de Argeş şi comunele limitrofe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email